LOCUINTA "ADINA"

Aria construita: 77.02 mp

Aria desfasurata: 154.96 mp

Aria utila: 132.13 mp

CASA "ADINA"

ARIA CONSTRUITĂ
77,02 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
154,96 mp

   ARIA     UTILĂ 
132,13 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
3,90 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,02 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
7,90 x 13,95

   TEREN    MINIM
13,0 x 22,0

  • Prezentare generală

Casa de vacanță cu o amprentă la sol de doar 77mp are o distribuție funcțională a camerelor astfel încăt să satisfacă zona de zi, cu acces ușor către bucătarie și terasele bidirecționate. Locuința cu patru dormitoare si trei băi are cerințele necesare unei case de vacanță pentru un grup de 8-10 persoane. Acest tip de casă poate funcționa de asemenea si ca o locuință individuală formată din 4-5 membri. Dormitorul matrimonial cu dressing, baie proprie si balcon mulțumește orice turist dornic de relaxare. Dotarea cu balcoane pentru fiecare dormitor cât si bovindoul dominant al fatadei lungi conferă o vizibilitate sporită către peisajele călduroase ale Deltei Dunarii. Accesul în locuința sezonieră se face printr-o terasă primitoare acoperita atât de acoperișul cu stuf cât si de balconul de la mansardă. Holul liber axial unește toate încăperile parterului și duce către scara ce deservește mansarda. În partea din spate a cabanei de vacanță avem o altă terasă acoperită adiacentă bucătăriei generoase. Din bucătărie se intră in cămară care are și funcțiunea de cameră tehnica unde se amplasează centrala, boilerul si alte echipamente. Etajul mansardat cu un hol micuț aflat în centru deservește două dormitoare cu o baie comună și dormitorul matrimonial cu baie proprie. Volumul mansardei se înscrie într-un acoperiș cu pante mari si cu două lucarne generoase ce protejează balcoanele. Suprafața construită cât si cea desfășurată nu cuprinde terasele acoperite și balcoanele care însumeaza o suprafață totală de 24,01mp, zonă exterioara protejată unde te poți odihni si petrece în ciuda vremii nefavorabile. Fundația casei este din beton simplu cu soclu din grinzi din beton armat. Zona Deltei fiind o locație cu pânza freatică ridicată s-a optat pentru o suprastructură ușoară din lemn cu un timp de execuție rapid. Șarpanta din lemn cu învelitoarea din stuf reprezintă semnalul clar al unei arhitecturi specifice Deltei Dunarii. Tencuieli de exterior cu nuanțe pământii cu placari locale din lambriu din lemn au menirea să încardreze în mod natural casa de vacanță în peisajul cald al Deltei.

  • Descriere funcţională

Locuinţa de vacanță propusă este de P+M, cu zona de zi la parter şi zona de noapte la mansardă, are cota ± 0,00 la + 0,54 m faţă de sol. Accesul în locuinţă, amplasat pe faţada principală a parterului se face printr-o uşă într-un canat, cu deschidere spre interior, de lăţime 1,00m. Scurgerea apelor meteorice se vor realiza în interiorul incintei. Încălzirea locuinţei se va face prin intemediul centralei termice amplasată în camera tehnică, aceasta fiind centrală termică cu tiraj forţat si detector de gaz.

Parter                  

hol și living – 30,00 mp
dormitor – 10,07 mp
casa scării – 5,67 mp
baie – 4,06 mp
bucătărie – 11,00 mp
c.t.(cămară) – 5,63 mp
terasă acopertiă față – 8,45 mp
terasă acoperită spate – 6,09 mp

Mansardă

casa scării – 5,67 mp
hol – 3,90 mp
dormitor matrimonial – 14,03 mp
sas d.m. - 1,37 mp

dressing d.m. – 1,73 mp
baie d.m - 6,18 mp

dormitor – 14,03 mp
dormitor – 14,19 mp

  • Finisaje

Locuinţa are infrastructura realizată din fundaţii locale din beton armat legate prin centuri din beton armat, iar suprastructura este alcătuită din panouri de lemn realizate în sistem  tip sandwich: montanţi din lemn rigidizaţi prin plăci OSB şi termoizolaţie din saltele de vată minerală.Pereţii exteriori sunt finisaţi cu tencuieli pe plasă de fibră de sticlă şi parţial cu lambriu de exterior din lemn. Pereţii interiori sunt din panouri de lemn în sistem sandwich, cu placă de rigips și termoizolaţie din saltele de vată minerală. Acoperişul casei de vacanță este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din stuf, iar scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează direct. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasele acoperite și la balcoane;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli în culori de apă şi vopsea VINAROM.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m). Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor de termoizolare, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL IV /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}