LOCUINTA "ARIZONA"

Aria construita: 101.83 mp

Aria desfasurata: 210.94 mp

Aria utila: 167 mp

CASA "ARIZONA"

ARIA CONSTRUITĂ
101,83 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
210,94 mp

   ARIA  UTILĂ 
167,00 mp

ÎNĂLȚIME   ATIC
5,70 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,00 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,9 x 13,9

   TEREN MINIM
18 x 25

  • Prezentare generală

     Proiectul de locuință modernă se poate construi independent, pe un calcan sau poate fi organizat deasemenea si intr-un anasamblu de locuinta cuplata. Casa cu arhitectură modernă are terasa laterală cu arcadă acoperită care deservește livingul, iar sus terasa descoperită a fost proiectată să fie utilizată de toate cele trei dormitoare. Terasa circulabilă, copertinele de beton armat, balconul parterului cât și soluția de închidere cu terase necirculabile susțin acest tip de arhitectură modernă.  Suprafața construită nu cuprinde terasa acoperită de la parter. În suprafața desfășurată nu sunt incluse scarile de la intrare, terasele descoperite de la parter și etaj și copertinele din beton armat.

  • Descriere funcţională

   Accesul în locuință situat pe fațada principală a corpului volumetric dominant ne conduce natural către zona de zi situată la parter, spațiu deschis pe trei laturi penrtu o bună comunicare cu exteriorul. La intrarea în locuință vedem scara centrată pe acces echilibrat asezată în acest living generos.
   Parterul este compus din living, locul de luat masa, bucătăria și un birou. Toate aceste încăperi comunică vizual pentru că tot parterul este “open space”. Funcțiunile anexe cum ar fi baia, camera tehnică și debaraua sunt poziționate separat și bine gândit pentru a prelua pe patea de instalații băile de la etaj. Livingul are ca punct de interes maxim arcada vitrată ce te invită către terasa acoperită organic legată de amenajarea curții.
   Etajul, cu casa scării frumos luminată zenital de geamurile situate peste nivelul plăcii de la etaj, este compus din trei dormitoare generoase, iar dormitorul matrimonial are dressing și baie proprie. Pentru o mai bună comunicare cu natura dar și între membrii familiei, toate dormitoarele au acces către terasa elegantă și generoasă. Suprafețele mari vitrate pentru fiecare dormitor, accesul nestingherit la terasa comună, băile spațioase și circulația verticală cu lumina specială crează un sentiment de libertate și confort pentru oricine și-ar dori o astfel de locuință. Acest tip de locuință, prin soluționarea riguroasă a spațiilor poate fi construit și pe un teren plat și se poate transforma oricând și intr-o casă duplex prin anularea geamurilor laterale a băilor.
   Flexibilitatea parterului dă posibilitatea închideri bucătăriei și chiar crearea unui dormitor, iar această flexibilitate face din acest proiect o alegere ideală.
   Casa moderna a fost proiectată cu structura de rezistență în cadre de beton armat, cu închideri din zidărie cu goluri de 30cm grosime. Fundațiile tip talpa armată au fost construite în trepte pentru o economie de beton. Lipsa pereților portanți, volumetria în console, spațiile vitrate verticale duse până la placa de beton, atenția la detalii au condus spre acest tip de structură solid armată. Acoperișul tip terasă necirculabilă are încastrată colectoare pluviale ce duc către burlanele ascunse în termoizolația făcută special pe anumite laturi de 15 cm grosime pentru a rezolva acest detaliu. Acestă soluție tehnică a dus la renunțarea proiectării unor coloane de instalații interioare cu acces dificil.
   Toate copertinele din beton armat sunt hidroizolate, iar rolul lor funcțional de protecție a fost strâns legat și de rolul estetic cu riscul de a fi prea mari și costisitoare. Acest tip de casă modernă necesită o atenție sporită a finisajelor și a detaliilor de scurgere.

Parter                  

vestibul – 4,62 mp
hol – 6,16 mp
bucătărie – 9,80 mp
baie – 4,75 mp
living și dinning – 27,60 mp
debara/c.t. – 8,74 mp
hol – 7,48 mp
birou - 11,87 mp

terasă acoperită – 20,15 mp

Etaj        

casa scării  – 13,75 mp
dormitor – 18,50 mp
dressing – 4,62mp
baie – 4,75mp
dormitor – 16,10mp
dormitor -11,87mp
baie – 8,74mp
dressing - 7,64mp

  • Finisaje

   Structura construcției proiectate este alcatuită din cadre de beton armat turnat monolit (stâlpi și grinzi așezate după direcțiile principale), iar infrastructura din fundații continue tip din talpă din beton armat așezate pe blocuri în trepte din beton simplu. Peste grinzile parterului si ale etajului se vor turna plăci de beton armat de 15cm grosime. Învelitoarea va fi tip terasă necirculabilă hidroizolată cu membrană bituminoasă. Planșeul peste etaj va fi termoizolat cu polistiren extrudat de 12cm grosime.
   Scurgerea apei pluviale de pe acoperiș se va face prin jgheaburi și burlane din PVC înglobate în termosistemul fațadelor.
   Pereții exteriori de închidere vor fi realizați din zidărie de cărămida GVP de 30 cm grosime, iar pereții interiori de compartimentare din zidărie de cărămida GVP de 30 cm si 15 cm grosime.
   Întreaga construcție se va termoizola la exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime.
   Finisajul exterior este din tencuieli de exterior pe plasă fibră de sticlă.
   Tâmplăria se va realiza la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.
   Finisajele exterioare ale scărilor și teraselor vor fi din gresie antiderapantă.

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL I /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}