CASA "CRIȘAN"

ARIA CONSTRUITĂ
88,15 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
176,30 mp

   ARIA     UTILĂ 
134,58 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
4,05 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,97 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
10,1 x 11,0

   TEREN    MINIM
14,5 x 22,0

  • Prezentare generală

Căsuța de vacanță proiectată pentru o zonă montană a fost dimensionată pentru o familie dinamică formată din patru membri. Detaliile specifice arhitecturii montane îi oferă acestei locuințe sezoniere aspectul rustic si intim dorit de beneficiar. La parter avem un hol central care leagă armonios toate încăperile zonei de zi. In spatele casei, în strânsă legătură cu livingul și bucătăria avem o terasă acoperită deschisă pe doua laturi. In partea din fată, departe de living s-a propus un dormitor de oaspeti. Casa scării poziționată central duce la mansarda care adăpostește trei dormitoare și o baie. Dormitorul matrimonial poate avea printr-o simplă modificare dressingul din hol tranformat in baie cu acces direct din dormitor. Toate dormitoarele au balcoane cu balustrade din lemn specifice zonei.

  • Descriere funcţională

Locuinţa sezonieră propusă este de P+M, cu zona de zi la parter şi zona de noapte la etaj și are cota ± 0,00 la + 0,54 m faţă de trotuarul perimetral. Accesul în locuinţă, amplasat pe faţada principală se face printr-o uşă în două canate, cu foi inegale şi deschidere spre interior, de lăţime 1,20 m. Încălzirea locuinţei se va face prin intemediul unei centrale murale amplasată în bucătărie. Casa de vacanță are și un șemineu central amplasat în living, semineu închis care încalzește și dormitorul matrimonial amplasat deasupra camerei de zi.

Parter                  

Vestibl – 2,97 mp
hol – 7,92 mp
casa scării – 6,00 mp
dormitor – 12,90 mp
living si dinning – 22,00 mp
bucătărie – 10,20 mp
baie – 4,32 mp
terasă intrarea principala – 3,52 mp
terasa faţadă posterioară – 22,83 mp

Mansardă

casa scării – 6,00 mp
hol – 7,92 mp
baie – 4,32 mp
dressing – 3,96 mp
dormitor matrimonial– 22,00 mp
dormitor – 12,90 mp
dormitor – 10,20 mp
balcon faţada principală – 1,75 mp
balcoane faţada posterioară – 6,33 mp

  • Finisaje

Locuinţa este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *