CASA "DAN"

ARIA CONSTRUITĂ
99,10 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
182,52 mp

   ARIA  UTILĂ 
145,97 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,78 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,95 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,8 x 12,7

   TEREN MINIM
16 x 22

  • Prezentare generală

   Casa prezentată are la parter un apartament, iar la etaj un alt apartament, ambele având acces separat prin intermediul casei scarii cu acces comun dar direct din exterior. Cu un aspect de locuință unifamilială, acest tip de locuință este în realitate gandit pentru doua famili.  Proiectul de casa poate fi amenajat pentru o familie sau pentru două familii. Casa scării separată deservește atât parterul cât și etajul fară a deranja nici un locatar. Acest tip de proiect de casa americană a fost adaptat și soluționat pentru conditiile noastre privind structura și aspectul.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casă se face din terasa din fațada principală, iar accesul este direct în casa scării. Din holul casei scării putem intra în aparttamentul de la parter sau putem merge la etaj. Cele două apartamente pot fi cu o cameră sau două camere. Acest tip de locuință a fost proiectat pentru o familie cu un copil, zona adolescentului fiind strict proiectată la etaj. Acest proiect a fost executat în anul 2014 în localitatea 1 Decembrie, județul Ilfov.

Parter                  
terasă intrare – 8,70 mp
casa scării – 7,70mp
hol – 7,71 mp
dormitor – 11,72 mp
living – 12,60 mp
debara – 5,80 mp
bucătărie – 14,25 mp
baie - 6,27

cameră tehnică – 12,15 mp
terasă acoperită – 16,67 mp

Etaj        
casa scării – 7,70 mp
living – 28,32 mp
sas - 2,00 mp
baie - 4,80 mp

dormitor – 11,72 mp
dressing -  2,70 mp

bucătărie – 10,15 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *