CASA "GRIGORI"

ARIA CONSTRUITĂ
102,30 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
174,85 mp

   ARIA  UTILĂ 
140,45 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
3,70 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,91 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
7,55 x 13,20

   TEREN MINIM
18 x 25

  • Prezentare generală

    Acest proiect funcțional și simplu a fost gândit pentru a îndeplini cerințele unei case de vacanță, însă având o suprafață desfășurată bună această locuință poate deveni oricând o casă permanentă. Intrarea laterală pusă în valoare de lucrana în două ape, acoperișul clasic în patru ape cu mici teșituri la coamă dar și coloristica și finisajele ne duc cu gândul la o arhitectură montană. Acest proiect a fost implementat în anul 2015 în Snagov, județul ilfov.  

  • Descriere funcţională

    Accesul se face pe lateral deoarece terenul este mai îngust. Holul principal are scara inclusă, iar din acest spațiu de primire aerisit se face radial distribuția către toate încăperile. Parterul are două dormitoare pe zona din față, iar pe spatele casei a fost amplasat livingul cu bucătăria deschisă, ambele cu acces către terasă. Mansarda din lemn are două dormitoare și o baie. Casa prezentata, care poate fi și o casă de vacanță are o suprafață utilă interioară de de 141mp, suprafață fără terase și balcoane.

Parter                  

hol – 17,64 mp
cameră tehnică – 3,36 mp
baie – 4,51 mp
living – 18,86 mp
bucătărie – 10,05 m
dormitor - 14,80 mp
dormitor - 12,80 mp

Mansardă        

hol – 16,77 mp
baie – 5,59 mp
debara - 4,16 mp
dormitor – 16,00 mp
dormitor – 15,60mp

  • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 25 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. Parterul este din cărămidă, iar mansarda are structură integrală din lemn. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 25cm, respectiv 12,5cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *