CASA "IVANICA"

ARIA CONSTRUITĂ
108,96 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
225,54 mp

   ARIA UTILĂ 
178,03 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
4,06 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,66 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
13,4 x 8,7

   TEREN  MINIM
22 x 22

  • Prezentare generală

Acest tip de locuință de vacanță are aceleași facilități ca și o pensiune. Cu o capacitate de 18 - 20 persoane casa prezentată oferă într-un spațiu mic un numar generos de dormitoare și băi. 
Amplasată pe un teren mare unde se poate crea o zonă de agrement, această casă de vacanță reprezintă proiectul ideal pentru orice dorințe.

  • Descriere funcţională

   Locuinţa sezonieră propusă este de P+M, cu zona de zi la parter şi zona de noapte la etaj și are cota ± 0,00 la + 0,54 m faţă de trotuarul perimetral. Accesul în locuinţă, amplasat pe faţada principală se face printr-o uşă în două canate, cu foi inegale şi deschidere spre interior. Mansarda are 6 dormitoare, iar la parter au fost amplasate inca 2 dormitoare.

Parter                  

vestibl – 3,98 mp
hol - 6,44 mp

grup sanitar – 2,52 mp
baie - 7,63 mp

living si dinning – 35,92 mp
birou – 8,48 mp
bucătărie – 10,37 mp
dormitor - 10,37 mp

Mansardă

casa scării – 5,79 mp
hol – 9,51 mp
dormitor – 12,64 mp
baie – 5,35 mp
dormitor – 12,64 mp
dormitor – 9,40mp
dormitor – 9,67 mp
dormitor - 8,71 mp
dormitor - 9,40 mp
baie – 3,74mp
baie - 5,47 mp

  • Finisaje

Locuinţa este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *