CASA "MIHAELA Z"

ARIA CONSTRUITĂ
107,16 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
208,08 mp

 ARIA  UTILĂ 
165,65 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
4,22 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,23 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
20,5 x 10,3

 TEREN MINIM
32 x 18

 

  • Prezentare generală

    Locuința a fost proiectată ca o casă unifamiliala cu living, bucătarie, birou și 3 dormitoare si se încadrează statistic la proiecte de case medii cu mansardă. Casa P+M poate fi o excelentă casă de vacanță datorită acoperișului în doua ape, prelungit și deasupra terasei, formă specifică caselor din zona de deal sau de munte. Pentru a putea fi pusă în valoare recomandam ca terenul pe care va fi amplasată sa aiba o deschidere mare. Jocul volumetric simplu cât și acoperișul cu varianta ăn 2 ape duce la un cost de execuție mediu.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în casă se face central, iar holul cu scara inclusă face o distribuție echilibrată către toate încăperile. Livingul închis este legat doar de bucătărie, dar prin renunțarea la peretele comun se poate realiza un open space de 40mp. Mansarda are 3 dormitoare spațioase, 2 băi mari și spații de depozitare suficint dimensionate. Casa unifamilială cu o suprafață utilă interioară de de 166mp, suprafață cu terase și balcoane, este soluția perfectă pentru o familie de cinci persoane.

Parter                  
vestibul - 3,25 mp
hol – 8,54 mp
casa scării – 6,93 mp
cămară – 1,27
bucătărie – 14,00 mp
living – 25,65 mp
baie - 4,11 mp
cameră tehnică - 6,00 mp
dormitor/birou - 14,17 mp

Etaj mansardat        
casa scării – 6,93 mp
hol – 5,44 mp
baie – 4,38 mp
debara – 6,00 mp
dormitor – 16,89 mp
dormitor – 14,85 mp
dormitor – 14,62 mp
debara - 2,97 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *