Piscina se compune dintr-un parter care va cuprinde piscina propriu-zisă cu anexele necesare utilizării (vestiare, duşuri, grupuri sanitare, cameră de prim-ajutor), o sală de fitness, o zonă de saună, o cameră de depozitare şi una destinată amplasarii echipamentelor tehnice şi un etaj parţial destinată zonei de loasir. Construcţia va avea dezvoltată pe latura estică o terasă generoasă destinată activităţilor de relaxare care va fi mobilată cu mobilier de odihnă specific (sezlonguri, mese si scaune, hamacuri etc.). Proiectul de piscina acoperita a fost gandit pentru o zona de deal, zona in care zilele insorite sunt mai putine.
    Bazinul pentru piscină se va realiza ca o cuvă din beton armat monolit şi va avea o formă rectangulară. Pentru o funcţionare corectă a piscinei şi pentru a garanta rezistenţa în timp a finisajelor, este necesar ca bazinul să fie etanş, fără pierderi de apă. Pentru a îndeplini această condiţie betonele utilizate la execuţia pereţilor şi radierului bazinului vor avea un grad mare de impermeabilitate, iar la turnarea pereţilor pe radier rostul de lucru se va impermeabiliza prin folosirea unui cordon cauciucat  (din gumă hidrofilă care se expandează în prezenţa apei) fixat pe radier prin lipire cu adeziv special sau cu cuişoare de beton. Pentru o impermeabilizare suplimentară a cuvei se va aplica şi o hidroizolaţie armată cu plasă din fibra de sticla atât pe interiorul pereţilor, cât şi pe radier. Proiectul de piscina din beton va fi calculat din punct de vedere al rezistentei sa nu afecteze cladirea
    Toate echipamentele necesare funcţionării piscinei vor fi amplasate într-un cămin tehnic construit lângă bazin în zona cea mai adâncă a acestuia. Căminul tehnic cat si caminul de preaumplere vor fi realizate din beton armat monolit şi vor avea un perete comun cu bazinul piscinei. Perimetral, pentru închiderea bazinului, se va realiza o construcţie care va avea structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit (stalpi si grinzi din beton armat aşezate după direcţiile principale) cu planşee din beton armat şi cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime.
   Sistemul de fundare va fi alcătuit din fundaţii tip fundaţii izolate dispuse sub stâlpii din beton armat legate între ele printr-o reţea de grinzi de fundare. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv 15 cm grosime. Întreaga construcţie se va termoizola la exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime.
   Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn (ignifugat) şi învelitoare din ţiglă metalică cu granule de piatra tip “ GERARD ”. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan având culoarea lemnului, iar la interior din lemn.