CASA "COSTIN"
 

ARIA CONSTRUITĂ
87,00 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
174,00 mp

   ARIA  UTILĂ 
136,00 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
5,56 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
8,25 m

DIMENSIUNI   ÎN PLAN
10,0 x 8,7

   TEREN MINIM
16 x 17

  • Prezentare generală

    Acest proiect prezintă o soluție simplă pentru o casă unifamilială fără prea mari pretenții arhitecturale. Aspectul curat, finisajele dar și acoperișul în două ape crează o imagine modestă. Acest tip de proiect este adresat clasei medii și reprezintă o soluție ieftină pentru cei ce vor să plece de la bloc pentru un trai mai liniștit la curte. Acest proiect a fost implementat în anul 2017 în orașul Măgurele din județul Ilfov.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în casă axată pe fațada părincipală duce direct către zona de zi din zona laterală a curții. Etajul cu 3 dormitoare are o singură baie, iar 2 dormitoare au acces la un balcon comun al fațadei laterale.

Parter                  

casa scarii – 5,94 mp
hol – 5,16 mp
baie – 4,97 mp
bucatarie – 14,49 mp
cameră – 16,00 mp
living – 21,50 mp

Etaj        

casa scarii – 5,94 mp
hol – 7,02 mp
baie – 4,97 mp
dormitor – 12,49 mp
dormitor  – 16,00 mp
dormitor matrimonial – 21,50 mp

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *