CASA "SIMONA"

ARIA CONSTRUITĂ
168,32 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
168,32 mp

   ARIA UTILĂ 
133,78 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
3,04 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
5,61 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,8 x 23,2

 TEREN    MINIM  
12 x 32

  • Prezentare generală

    Locuința unifamilială se poate construi pe un teren îngust de lătime minima de 12,00m și o adâncime minimă de 32,00m. Proiectul se poate adapta și pentru o casa individuala (fara calcan). Acest tip de casa se recomandă să se construiască pe un teren având sudul pe latura lungă cu geamuri. Terasa are structura din lemn și este parțial acoperită. Acest proiect a fost implementat în comuna Mogoșoaia, județul Ilfov.

  • Descriere funcţională

   Această casă a fost concepută cu zona de interes către spate si o laterală. Holul central deservește atât zona de zi cât si cele trei dormitoare. Pentru un confort acustic mai ridicat, tinând cont că este o casă funcțională, holul mare se poate împărți în doua pentru a genera spatiul tampon intre cele două zone. Ritmul placut al ferestrelor pe fațadele imobilului, succesiunea finisajelor si a placărilor cu piatră se reflectă si în circulația unidirectională către zona de interes dată de camera de zi și de terasa acoperită.

Parter                  

vestibul – 4,68 mp
garderobă - 2,36 mp

hol – 13,50 mp
debara – 6,33 mp
baie – 5,67 mp
bucatarie – 14,40 mp
living – 25,65 mp
dormitor – 15,04mp
dormitor – 12,48mp
sas - 1,39 mp

dormitor – 16,88 mp
dressing - 4,83 mp
baie - 8,66 mp

acces acoperit – 2,16 mp
terasa acoperita spate – 18,41 mp

  • Finisaje

   Casa parter este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasa, scari si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *