CASA "GRATIELA"

ARIA CONSTRUITĂ
115,26 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
115,26 mp

   ARIA UTILĂ 
93,27 mp

ÎNĂLȚIMEA  STREAȘINĂ 
2,87 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
4,45 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
10,2 x 11,3

 TEREN    MINIM  
17 x 20

  • Prezentare generală

   Locuința prezentată este ideală pentru o familie compusă din trei membri. Această casă simplă este ieftină și se poate construi pe terenuri mici de minim 350m cu o deschidere de 20m liniari. Zona de zi este pe o latură, iar zona de noapte compusă din două dormitoare este separată de holul principal. Dormitorul matrimonial are baie proprie și dressing. Dacă se dorește se poate renunța la peretele despărțitor dintre hol și living, astfel realizându-se un spațiu deschis și generos de 55mp.

  • Descriere funcţională

    Casa individuală are zona de terasă în spatele proprietății dar livingul primește multă lumină și din lateral. Locuința poate fi foarte bine și o casă de vacanță confortabilă și funcțională. Suprafața construită nu cuprinde terasa din spate de 28,00mp, terasă retrasă ce se poate acoperi pentru o mai multă protecție.

Parter                  

Intrare – 1,17mp
hol – 10,23mp
dormitor – 12,00mp
baie -4,10mp
dormitor matr. – 14,40mp
dressing – 2,72mp
baie d.m. – 4,67mp
living – 32,34mp
bucatarie – 11,76mp

  • Finisaje

Casa parter este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasa, scari si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *