CASA "ROBERT 2"
 

ARIA CONSTRUITĂ
66,06 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
132,12 mp

   ARIA  UTILĂ 
106,60 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
4,56 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,58 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,05 x 7,30

   TEREN MINIM
15 x 17

  • Prezentare generală

    Acest tip de proiect este dedicat unei familii modeste cu maxim doi copii. Casa cu etajul mansardat are un living generos luminat pe două laterale și cu acces către o terasă ce se poate acoperi pentru o mai bună protecție. Forma acoperișului cu pante accentuate, finisajele din lambriu de exterior dar și piatră, cât și structura aparentă de lemn induc privitorul către arhitectura specifică montană sau de deal.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în casa de vacanță se face central, către o zona open space ce cuprinde livingul, bucătăria dar și holul de la intrare care nu are uși. Etajul mansardat este compartimentat cu trei dormitoare și o baie spațioasă. Două din cele trei dormitoare au acces către un balcon comun poziționat deasupra intrării. Casa prezentata, care poate fi și o casă de vacanță are o suprafață utilă interioară de de 107mp, suprafață fără terase și balcoane.

Parter                  

hol – 2,34 mp
casa scării(debara) – 5,85 mp
baie – 3,15 mp
living și dinning – 32,01 mp
bucătărie – 8,93 m

Etaj mansardat        

casa scării – 5,58 mp
hol – 4,89 mp
baie – 5,40 mp
dormitor – 11,08 mp
dormitor – 12,33mp
dormitor – 15,04mp

  • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. Parterul este din cărămidă, iar mansarda are structură integrală din lemn. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *