CASA "ANTON"

ARIA CONSTRUITĂ
188,16 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
318,36 mp

   ARIA  UTILĂ 
259,40 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,54 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,08 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
16,7 x 12,1

   TEREN MINIM
23 x 25

 

  • Prezentare generală

    Proiectul casei mari cu regimul de înălțime P+1E a fost gândit pentru o parcelă cu pantă și cu spațiul verde amenajat în fața casei. Camera de zi cu suprafața de 32,50mp este pe colțul casei pentru a avea o perspectivă mai mare către curte. Terasa acoperită ce îmbracă fațada laterală dreapta și fațada posterioară are rol dublu de petrecere a timpului liber în exterior, însă protejează și intrarea în camera tehnică ți spălătoria din spatele casei.
    Acest proiect a fost implementat într-o zonă deluroasă din județul Giurgiu în preajma zonei protejate a parcului natural Comana.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în casa cu etaj și aspect de vilă se face central, iar în față avem casa scării care ne conduce spre etajul parțial. Pe latura dreaptă, într-o zonă umbroasă și liniștită a terenului, avem un dormitor mare care are dresing și baie.
    Etajul locuinței este compus din trei dormitoare și două băi bine amenajate. Casa unifamilială cu o suprafață utilă interioară de de 259,40mp, suprafață cu terasa parterului inclusă, este soluția perfectă pentru o familie de cinci persoane sau mai mult.

 

Parter                  
terasă acoperită – 37,80 mp
hol și casa scării – 15,70 mp
living și dinning – 32,50 mp
bucătărie – 16,00 mp
dormitor – 24,00 mp
baie – 4,75 mp
dressing - 5,12 mp

cameră tehnică – 7,75 mp
spălătorie/uscătorie – 7,88 mp

Etaj  parțial        
casa scării – 10,90 mp
hol – 3,22 mp
baie – 6,56 mp
dormitor – 19,82 mp
dormitor – 24,05 mp
dressing – 4,60 mp
dormitor – 24,00 mp
dressing – 5,12 mp
baie – 4,75 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *