LOCUINTA "ANDREEA"

Aria construita: 126.62 mp

Aria desfasurata: 253.24 mp

Aria utila: 200.54 mp

CASA "ANDREEA"

ARIA CONSTRUITĂ
126,62 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
253,54 mp

   ARIA  UTILĂ 
200,54 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
6,18 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
9,30 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,4x11,35

   TEREN MINIM
18 x 22

 • Prezentare generală

    Acest proiect a avut ca și temă aspectul clasic care implică simetrie și ordine în volumetrie și în fațade. Pentru a merge la sigur privind aspectul casei cu pretenție de vilă, beneficiarul a dorit o împărțire echilibrată și o arhitectură clasică, o imagine de construcție impunătoare susținută de bosajele de colț, de ancadramente, de baluștrii din beton ai balocanelor dar și de pilaștri care marchează intrarea în locuință. Acoperișul cu sageacul elegant susținut de cornișa din polistiren,  împreună cu geamurile mari dezvoltate pe înălțime crează o imagine sobră și de impact.
     Vila frumoasă prezentată se poate implementa pe terenuri generoase de peste 400mp, terenuri cu pantă mică.

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casă axată pe poarta de acces auto ne duce către holul central ce are cap de perspectivă o scara masivă cu finisaje scumpe specifice acestui tip de ahitectură. În partea stângă se dezvoltă zona de zi legată strâns de bucătărie, iar în partea dreapta avem zona de noapte cu dressing și baie proprie, dormitor retras pentru sporirea confortului acustic. Etajul are trei dormitoare cu trei băi mari, iar cele două dormitoare din față beneficiază de balcoane.
   Vila impunătoare cu o suprafață utilă interioară de de 254mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o familie numeroasă de 4-5 persoane.

Parter 
                
vestibul – 4,30mp
hol – 9,50mp
casa scării – 2,85mp
grup sanitar - 2,85mp

dormitor – 18,40mp
dressing - 6,90mp

baie – 9,55mp
debara – 5,10mp
living – 22,80mp
bucătărie – 17,43mp

Etaj        

hol și casa scării – 14,90mp
bibliotecă – 6,00mp
dormitor 1 – 15,00mp
dressing d1 - 3,90mp
baie d1 - 3,90mp

dormitor 2 – 17,43mp
dressing d2 - 3,90mp
baie d2 - 3,90mp

dormitor 3 – 15,00mp
sas – 2,15mp
spălătorie – 9,45mp
baie – 5,40mp
 

 • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}