LOCUINTA "CATALINA"

Aria construita: 106.85 mp

Aria desfasurata: 210.55 mp

Aria utila: 153.88 mp

CASA "CĂTĂLINA"

 

ARIA CONSTRUITĂ
106,85 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
210,55 mp

   ARIA  UTILĂ 
153,88 mp

ÎNĂLȚIME LA STREAȘINĂ 
5,68 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,50 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,3x10,8

   TEREN MINIM
18 x 22

 • Prezentare generală

    Acest proiect a avut ca și temă aspectul clasic care implică simetrie și ordine în volumetrie și în fațade. Intrarea centrată cu logia de la etaj întăresc aspectul sobru al acestei case cu aspect de vilă. Finisajele cu cărămidă aparentă intră într-un constrast echilibrat cu sticla parapetului de la balcon dar și cu golurile mari și elegante ale ușilor și ferestrelor.
     Vila frumoasă prezentată se poate implementa pe terenuri generoase de peste 400mp, terenuri cu pantă mică, iar această locuință se va construi în municipiul Câmpina din județul Prahova. 

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casă axată pe centrul terenului ne duce către holul central ce are cap de perspectivă o scara masivă cu finisaje scumpe specifice acestui tip de ahitectură. În partea stângă avem un birou cu acces către o terasă acoperită, iar în partea stângă avem zona de zi cu un living generos legat de o bucătărie mare, ambele cu acces către terasele perimetrale ale parterului. Etajul are trei dormitoare cu două băi mari, iar cele două dormitoare din laterala dreaptă beneficiază de un balcon elegant care are și rol de protecție pentru terasa de la parter.
   Vila impunătoare cu o suprafață utilă interioară de de 154mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o familie numeroasă de 4-5 persoane.

Parter 
                
hol – 7,41mp
casa scării – 8,93mp
sas - 1,86mp
baie - 4,50mp

cameră tehnică – 2,79mp
birou - 12,00mp

living și dinning – 28,05mp
bucătărie – 11,21mp
cămară – 2,65mp

Etaj        

hol și casa scării – 9,64mp
dormitor matrimonial – 20,25mp
dressing – 3,77mp
baie - 5,22mp

dormitor – 13,60mp
debara - 4,20mp
dormitor - 13,60mp

baie – 4,30mp
 

 • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}