LOCUINTA "FLORENTA"

Aria construita: 170.33 mp

Aria desfasurata: 310.68 mp

Aria utila: 251.56 mp

CASA "FLORENȚA"
 

ARIA CONSTRUITĂ
170,33 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
310,68 mp

   ARIA  UTILĂ 
251,56 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
6,17 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,94 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
12,7 x 14,65

   TEREN MINIM
20 x 35

 • Prezentare generală

    Acest proiect a avut ca și temă aspectul clasic care implică simetrie și ordine în volumetrie și în fațade. Pentru a merge la sigur privind aspectul casei cu pretenție de vilă, beneficiarul a dorit o împărțire echilibrată și un aspect clasic, aspect de construcție impunătoare susținută de bosajele de colț, de ancadramente, de baluștrii din beton ai balocanelor dar și de pilaștri care marchează intrarea în locuință. Acoperișul cu sageacul elegant susținut de cornișa din polistiren,  împreună cu geamurile mari dezvoltate pe înălțime crează o imagine sobră și de impact.
    Fântâna arteziană rotundă, pe lângă rolul de dirijare a circulației interioare, nu face decât să accentueze stiul clasic al acestei amenajări din incintă. Vila de vacanță prezentată se poate implementa pe terenuri generoase de peste 700mp, terenuri cu pantă mică.

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casă axată pe poarta de acces auto ne duce către holul central ce are cap de perspectivă o scara masivă cu finisaje scumpe specifice acestui tip de ahitectură. În partea dreaptă se dezvoltă zona de zi legată strâns de bucătărie, iar în partea dreapta avem zona de noapte cu acces dintr-un sas ce poate fi închis pentru sporirea confortului acustic. Etajul are patru dormitoare cu două băi mari de 8,14mp fiecare, iar cele două dormitoare din față au acces la o terasă acoperită. Șemineul din living, dar și soluția de centrală termică pe lemne dau posibilitatea de a amplasa construcția și în zonele retrase unde nu avem toate utilitățile.
   Vila impunătoare cu o suprafață utilă interioară de de 252mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o familie numeroasă de 6-8 persoane.

Parter                  

vestibul – 5,83mp
hol – 8,72mp
casa scării – 9,90mp
dormitor – 18,27mp

baie – 7,03mp
dormitor matrimonial – 17,64mp
baie d.m. – 4,95mp
living și dinning – 46,53mp
bucătărie – 11,41mp
cameră tehnică – 6,60mp
terasă față – 6,02mp
terasă laterală – 10,07mp

Etaj        

casa scării – 9,90mp
hol – 6,48mp
dormitor 1 – 23,31mp

dormitor 2 – 23,31mp
dormitor 3 – 17,04mp
dormitor 4 – 17,04mp
baie 1 – 8,14mp
baie 2 -8,14mp
terasă față – 6,02mp

 • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}