LOCUINTA "HORIA"

Aria construita: 84.93 mp

Aria desfasurata: 166.67 mp

Aria utila: 126.89 mp

CASA "HORIA"

ARIA CONSTRUITĂ
84,93 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
166,67 mp

   ARIA  UTILĂ 
126,89 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,65 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,58 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,7 x 10,5

   TEREN MINIM
16 x 20

 • Prezentare generală

    Casa cu aspect modern se remarcă prin jocul volumetric încărcat, aspect dublat și ajutat de combinația de finisaje exterioare din piatră și tencuieli simple albe. Terasele perimetrale mari și spectaculoase susțin arhitectura modernă și fac din această locuință mică să pară o casă cu suprafețe generoase. Structura de rezistență simplă cât și acoperișul clasic în patru ape oferă totuși o rezolvare funcțională a acoperișului, știind că de obicei acest tip de arhitectură se termină la partea superioră cu un acoperiș tip terasă necirculabilă.

 • Descriere funcţională

    Accesul în casa  se face puțin descentrat, iar această soluție a fost aleasă pentru a pune în valoare peretele livingului cu geamul de colț. Parterul are doar zona de zi cu un living deschis către dinning și bucătăria gândită puțin ascunsă. Etajul bine proporționat adăpostește trei dormitoare și două băi.

Parter                  
hol – 5,94 mp
garderobă – 4,29 mp
baie – 3,52 mp
casa scării – 6,65 mp
bucătărie/dinning – 17,01 mp
living – 29,48 mp

Etaj        
casa scării – 6,65 mp
hol - 8,05 mp

baie – 5,03 mp
dormitor – 14,91 mp
dressing – 3,15mp
dormitor – 10,05 mp
baie - 4,50 mpÂ

dormitor - 11,70mp

 • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}