LOCUINTA "LILIANA"

Aria construita: 167.69 mp

Aria desfasurata: 293.84 mp

Aria utila: 193.65 mp


CASA "LILIANA"

ARIA CONSTRUITĂ
167,69 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
293,84 mp

 ARIA  UTILĂ 
193,65 mp

 ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
5,91 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,49 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
14,5x13,80

  TEREN MINIM
22 x 25

  • Prezentare generală

    Proiectul prezentat cu aspect de vilă clasică a fost dorința beneficiarului, client atras de imaginea frumoasă a arcadelor, de cornișele ce leagă volumetria și de acoperișul clasic ce aduce echilibru în orice situașie. Tereasele parterului întregesc imaginea de vilă de lux prin ritmul golurilor cât și prin deschiderea clară către interior.
     Vila frumoasă prezentată se poate implementa pe terenuri mari de peste 550mp, terenuri cu pantă mică, iar proiectul de față va fi construit în anul 2023 în județul Giurgiu.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în casă este amplasată pe colțul construcției datorită restricțiilor terenului și a însoriri. Holul central este se deschide armonios către zona de zi a parterului, iar pe partea dreaptă avem funcțiunile anexe cum ar fi scara, baia și camera tehnică cu acces către locul de parcare acoperit. Etajul are trei dormitoare cu două băi mari, iar dormitorul matrimonial amplasat în spate beneficiază de un dresing încăpător, cameră ce poate avea ulterior funcțiune de dormitor copil mic.
   Vila impunătoare cu o suprafață utilă interioară utilă de de 194mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o familie numeroasă de 4-5 persoane.

Parter        
vestibul – 9,33mp
baie – 6,75mp
living și dinning - 51,82mp

casa scării – 5,98mp
cameră tehnică – 8,25mp
bucătărie – 13,70mp

Etaj        
casa scării – 5,98mp
hol - 5,67mp
hol d.m. - 2,43mp
dormitor matrimonial - 21,10mp
dressing d.m. - 13,05mp
baie d.m. - 8,25mp
dormitor – 21,48mp

dormitor – 13,11mp
baie - 6,75mp

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL II /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}