LOCUINTA "LUCA"

Aria construita: 143 mp

Aria desfasurata: 224 mp

Aria utila: 180.8 mp

CASA "LUCA"

ARIA CONSTRUITĂ
143,00 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
224,0 mp

   ARIA  UTILĂ 
180,8 mp

ÎNĂLȚIME   ATIC
3,70 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
6,50 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
15,1 x 10,0

   TEREN MINIM
23 x 25

 • Prezentare generală

    O casă modernă înseamnă în primul rând o casă lumionoasă cu un living mare, cameră de zi organic legată de locul de luat masa și de bucătărie. Volumetria simplă dată de etajul parțial, acoperișul tip terasă circulabilă, spațiile vitrate din abundență cât și terasa primitoare din fațada principală încadrează acest proiect în zona locuințelor moderne actuale.
    Etajul parțial are acces către terasa circulabila dezvoltată deasupra camerei de zi. Locuința modernă prezentată se poate construi atât în mediul urban cât și într-o zonă turistică cu un peisaj atrăgător.

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casa cu arhitectură modernă se face central și te invită natural să-ți îndrepți privirea către living, dar, în același timp oferă și spectacol și suspans prin scara centrală într-o rampă, circulație verticală ce te impulsionează să mergi către etaj.
    La parter avem în soluția open space livingul, dinningul, bucătăria și holul cu scara centrală. Pe latura dreaptă a fost propusă zona de noapte compusă din două dormiotoare. La etajul parțial avem două dormitoare, iar dormitorul matrimonial din față are baie proprie și dressing.
    Casa individuală cu o suprafață utilă interioară de de 181mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o familie de cinci persoane.

Parter                  
hol – 13,82 mp
living și dinning – 56,00 mp
bucătărie – 13,28 mp
cămară – 3,30 mp
baie – 6,30 mp
sas - 1,68 mp

debara – 1,18 mp
sas secundar - 1,80 mp
dormitor – 16,50 mp
dormitor - 21,68 mp

Etaj parțial        
casa scării  – 11,83 mp
hol dormitor – 5,15 mp
dormitor matrimonial - 16,00 mp
baie dorm. - 4,57 mp

dressing – 3,02mp
baie – 5,60mp

 • Finisaje

   Structura construcției proiectate este alcatuită din cadre de beton armat turnat monolit (stâlpi și grinzi așezate după direcțiile principale), iar infrastructura din fundații continue tip din talpă din beton armat așezate pe blocuri în trepte din beton simplu. Peste grinzile parterului si ale etajului se vor turna plăci de beton armat de 15cm grosime. Învelitoarea va fi tip terasă necirculabilă hidroizolată cu membrană bituminoasă. Planșeul peste etaj va fi termoizolat cu polistiren extrudat de 12cm grosime.
   Scurgerea apei pluviale de pe acoperiș se va face prin jgheaburi și burlane din PVC înglobate în termosistemul fațadelor.
   Pereții exteriori de închidere vor fi realizați din zidărie de cărămida GVP de 30 cm grosime, iar pereții interiori de compartimentare din zidărie de cărămida GVP de 30 cm si 15 cm grosime.
   Întreaga construcție se va termoizola la exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime.
   Finisajul exterior este din tencuieli de exterior pe plasă fibră de sticlă.
   Tâmplăria se va realiza la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.
   Finisajele exterioare ale scărilor și teraselor vor fi din gresie antiderapantă.

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL I /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}