CASA "ROBERT 1"
ARIA CONSTRUITĂ
62,26 mp
|
ARIA DESFĂȘURATĂ
172,08 mp
|
ARIA UTILĂ
136,92 mp
|
ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ
4,56 m
|
ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,15 m
|
DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,45 x 8,35
|
TEREN MINIM
15 x 19
|
Una din provocările construirii unei case de vacanțe într-o zonă frumoasă, cu perspectivă atrăgătoare, este găsirea unei soluții optime pentru amplasarea unei locuințe sezoniere pe un teren în pantă. Dificultățile accesului, organizarea funcțională pe verticală cu jumătate din demisol obturat, retragerile dar și însorirea dau bătăi de cap pentru găsirea celei mai bune soluții.
Acest tip de proiect nu se poate implementa decât în urma realizării unei ridicări topografice care să releve situația actuală a terenului, iar pe acest pământ virtual se va proiecta noua casă ridicând sau coborând construcția la cota ideala de fundare și acces în locuință. Forma acoperișului cu pante accentuate, finisajele din lambriu de exterior dar și piatră, cât și structura aparentă de lemn induc privitorul către arhitectura specifică montană.
Etapele de construire, poze din timpul santierului, poze de interior si mai multe detalii privind executia construcțiilor le găsiți pe siteul DEZVOLTATORULUI IMOBILIAR care implementează acest proiect în zona adiacenta fostei Rafinării Steaua Română, respectiv firma de constructii
DRC LOTCONS DEVELOPMENT SRL.
Intrarea în casa de vacanță se face central, iar pe lateralul nordic s-au proiectat scara și băile pentru a lăsa libere laturile însorite în favoarea camerelor de locuit. Aspectul benefic și interesant al acestui proiect este că zona de zi se desfășoară pe două nivele, respectiv la demisol avem un living total, iar la parter avem dinningul strâns legat de bucătărie. În funcție de starea de spirit și de numarul turiștilor se poate petrece timpul liber echilibrat în ambele spații.
La parter avem un dormitor cu o baie, iar etajul mansardat adăpostește două dormitoare cu o baie. De menționat că ambele dormitoare ale etajului au acces la balcon. Casa de vacanță cu o suprafață utilă interioară de de 137mp, suprafață fără terase și balcoane, este soluția perfectă pentru un grup restrâns de 6-8 persoane.
Demisol
casa scării(grup sanitar) – 6,43 mp
living – 32,48 mp
debara – 3,36 mp
Parter
hol – 4,13 mp
dormitor – 10,06 mp
baie – 3,90 mp
casa scării – 8,28 mp
dinning – 14,83 mp
bucătărie – 7,32 m
Etaj mansardat
casa scării – 10,31 mp
baie – 5,20 mp
dormitor – 14,00 mp
dormitor – 12,52mp
dressing – 4,48 mp
Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime. Demisolul termoizolat și hidroizolat are pereți din beton armat, iar mansarda are structură integrală din lemn. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.
Ca finisaje interioare se folosesc:
- pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
- pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
- pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
- placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
- tencuieli finisate cu vopsea lavabila.
Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica « G » au in vedere :
- Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
- Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
- Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit.
- Caracteristici PSI si încadrari
RISC DE INCENDIU - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV