LOCUINTA "ROBERTA"

Aria construita: 110.2 mp

Aria desfasurata: 110.2 mp

Aria utila: 94 mp

 

CASA "ROBERTA"

 

ARIA CONSTRUITĂ
126,62 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
253,54 mp

   ARIA  UTILĂ 
200,54 mp

ÎNĂLȚIME
 STREAȘINĂ
 
6,18 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
9,30 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,4x11,35

  TEREN MINIM
18 x 22

 • Prezentare generală

   Provocările ultimilor ani date de pandemie dar și de războiul de lângă noi a determinat multă lume să se îndrepte către soluția de case mici din lemn. Proiectul de față este gândit ca și o locuință unifamilială dar pote fi foarte bine și o casă de vacanță. Livingul supraînălțat cu detaliile din lemn ale cleștilor fac din acest spațiu de zi un loc ideal de relaxare în lumina puternică a soarelui ce intră pe spațiile vitrate din abundență.
     Casa cu podul înalt ce poate adăposti la nevoie încă 2 dormitoare se va construi în frumoasa localitate Câmpina.
     Fazele de construire, poze din timpul santierului, poze de interior si mai multe detalii privind executia construcțiilor le găsiți pe siteul DEZVOLTATORULUI IMOBILIAR care implementează acest proiect în zona adiacenta fostei Rafinării Steaua Română, respectiv firma de constructii DRC LOTCONS DEVELOPMENT SRL.

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casă desparte elegant zona de zi în stânga și zona de noapte din dreapta, spațiu retras compus din două dormitoare bine dimensionate. Bucătăria închisă este legată de living si oferă un capăt de perspectivă interesnat.
   Casa de vacanță se poate transforma oricând într-o locuință permanentă prin compartimetarea podului cu două dormitoare și o baie. Din faza de proiectare podul are 2 geamuri pe timpanul lateral poziționate pentru viitoarele dormitoare, asfel aria utilă interioară mărindu-se de la 94,00mp la 135,00mp.

Parter           
hol – 9,03mp
baie - 4,82mp
bucătărie – 9,11mp
living și dinning - 35,72mp
dormitor - 14,38mp
dormitor matrimonial - 14,81mp
dressing d.m. - 2,08mp

baie d.m. – 4,00mp

 • Finisaje

    Casa cu cu pod mansardabil este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din lemn cu compartimetări din pereți de gips-carton. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase si scari;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}