LOCUINTA "TRIPLEX"

Aria construita: 192.1 mp

Aria desfasurata: 384.2 mp

Aria utila: 305.51 mp

LOCUINTE "TRIPLEX"

ARIA CONSTRUITĂ
192,1 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
384,20 mp

   ARIA  UTILĂ 
305,51 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
4,23 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,54 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
22,6 x 9,6

   TEREN MINIM
30 x 18

 • Prezentare generală

     Ansamblul de constructii independente propuse se compune din două corpuri de capat identice, în oglindă(C1 și C3), corpuri alipite de locuința centrală(C2). Corpurile de capăt(C1 și C3) se compun dintr-un parter care va cuprinde zona de zi si un etaj care va cuprinde zona de noapte compusă din trei dormitoare și două băi. Structura propusă este din cadre de beton armat cu stâlpi și grinzi din beton armat. Scurgerile apelor meteorice se face strict in interiorul incintei.
    Corpul central(C2) se compune dintr-un parter care va cuprinde zona de zi si un etaj care va cuprinde zona de noapte compusă din două dormitoare și o baie. Structura propusă va fi din cadre de beton armat cu stalpi si grinzi din beton armat. Scurgerile apelor meteorice se vor face strict in interiorul incintei.

 • Descriere funcţională

    Ansamblul de locuințe înșiruite are casa din mijloc cu o suprafață desfășurată de 115mp, iar corpurile de capăt au fiecare o suprafață desfășurată de 135mp. 

   Locuința tip "triplex" este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 25cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 25cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}