Revista CASA DE VACANTA Iun_2020

O casă de vacanță mare cu un aspect clasic implică simetrie și ordine în volumetrie și în fațade. Pentru a merge la sigur privind aspectul casei cu pretenție de vilă, beneficiarul a dorit o împărțire echilibrată și un aspect clasic, aspect de construcție impunătoare susținută de bosajele de colț, de ancadramente, de baluștrii din beton ai balocanelor dar și de pilaștri care marchează intrarea în locuință.
Acoperișul cu sageacul elegant susținut de cornișa din polistiren,  împreună cu geamurile mari dezvoltate pe înălțime crează o imagine sobră și de impact.
Fântâna arteziană rotundă, pe lângă rolul de dirijare a circulației interioare, nu face decât să accentueze stiul clasic al acestei amenajări din incintă. Vila de vacanță prezentată se poate implementa pe terenuri generoase de peste 700mp, terenuri cu pantă mică.
Intrarea în casă axată pe poarta de acces auto ne duce către holul central ce are cap de perspectivă o scara masivă cu finisaje scumpe specifice acestui tip de ahitectură. În partea dreaptă se dezvoltă zona de zi legată strâns de bucătărie, iar în partea dreapta avem zona de noapte cu acces dintr-un sas ce poate fi închis pentru sporirea confortului acustic. Etajul are patru dormitoare cu două băi mari de 8,14mp fiecare, iar cele două dormitoare din față au acces la o terasă acoperită. Șemineul din living, dar și soluția de centrală termică pe lemne dau posibilitatea de a amplasa construcția și în zonele retrase unde nu avem toate utilitățile. Vila de vacanță cu o suprafață utilă interioară de de 252mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru un grup de 12-15 persoane.
Casa de vacanță are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie și fundații continue din grinzi de beton armat. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Scara interioară este din beton armat cu balustradă din fier forjat și lemn de esență tare. Structura etajului este din zidărie având și compartimetari  ușoare din gips-carton. Peste etaj avem o placă de beton armat termoizolată în pod cu saltele de vată minerală.

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}