CASA "PANCIU A"

ARIA CONSTRUITĂ
98,65 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
195,55 mp

   ARIA  UTILĂ 
155,43 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
4,62 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,03 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
12,1 x 8,5

   TEREN MINIM
20 x 20

  • Prezentare generală

    Casa P+M are un aspect clasic, iar intrarea este marcată de acoperișul cu atic voluminos ce este flancat discret de 2 lucarne mici. Parterul are zona de zi dezvltată pe partea dreaptă, iar bucătăria are o ieșire prin spatele casei către o zonă cu terasă ce se protejeză cu o pergolă din lemn. Acest tip de casă cu etaj este indicat să se construiască pe terenuri cu dechiderea mai mare față de adâncime deoarece încăperile sunt orientate stânga-dreapta.. Acest proiect a fost implementat în anul 2006 în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casa cu cu etaj mansardat este centrală, iar pe partea dreaptă avem zona de zi cu o scară în două rampe amplasată pe peretele din spate. Bucătăria închisă este amplasată lângă locul de luat masa, iar pe latura din stânga avem un dormitor și o baie. Scara de la parter elegant finisată cu lemn ne duce către un hol mare de la etajul mansardat, nivel conceput cu trei dormitoare cu acces catre balcoanele simetrice. Casa individuală cu o suprafață utilă interioară de de 156 mp, este soluția perfectă pentru o familie de cinci persoane.

Parter                  
vestibul – 3,70 mp
hol – 9,24 mp
baie – 4,80 mp
birou/dormitor – 10,73 mp
bucătărie – 9,60 mp
cămară - 2,01 mp
camera tehnică - 2,40 mp
living și dinning - 35,16 mp

Etaj mansardat        
casa scării – 15,84 mp
hol – 4,95 mp
baie – 4,65 mp
dormitor – 9,60 mp
dormitor – 15,76 mp
dormitor – 13,60 mp
dressing - 6,33 mp
baie - 4,80 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *