CASA "AXINTE"
 

ARIA CONSTRUITĂ
128,04 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
216,18 mp

   ARIA  UTILĂ 
173,61 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
3,56 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,98 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,70 x 17,00

   TEREN MINIM
16 x 25

  • Prezentare generală

    Planurile caselor actuale au de obicei suprafețe mari și deschise. Prezentul proiect a fost realizat pentru o familie mai învârsta care a dorit un partiu clasic cu bucatărie închisă, șeminee în living și dormitor și o cameră tehnică cu acces facil din casa. Dormitorul de la parter dedicat proprietarilor este separat fonic prin holul central și are o suprafață generoasă de 18,06mp. Acesta este strâns legat de terasa din spate utilizată doar de membrii familiei. Terasa din fată care deservește zona de zi compusă din living și bucătărie este dedicată prietenilor si diverșilor vizitatori, iar in spate a fost gândită o terasă acoperita care ofera intimitate si protectie doar familiei. Ideea unor zone separate de relaxare cu partea din spate dedicata familiei a fost una din cerintele de bază. Accesul in casă se face prin lateral pentru a avea o distribuție cât mai buna a camerelor pe nivel. Etajul cu un acoperiș clasic în doua ape si două lucarne mici simetrice față de lucarna dominantă adăpostește două dormitoare și o baie.

  • Descriere funcţională

   Casa a fost gândită cu circulația verticală poziționată pe mijloc, fapt ce a dus la împărtirea zonei de zi către față și a zonei de noapte către terasa acoperită din spate. Baia generoasa a parterului are coloana de instalații comună cu camera centralei termice și comunic„ă cu baia de la mansardă. Bucătăria închisă cu cămara aferentă dar și livingul izolat permite gatitul unor mâncăruri grele specifice tradițiilor noastre. Șemineul din living dar si soba de teracotă(sau semineu) din dormitorul de la parter dau un aer arhaic și linistior pentru o vacantă de refacere.
   Suprafața construită nu cuprinde terasa acoperită de la parter în suprafață de 36,10mp și nici subsolul partial de 8,00mp suprafață utilă amplasat sub terasă. Deasemenea în suprafața desfășurată nu sunt incluse terasa descoperită din față și balcoanele de la mansardă.

Parter                  

vestibul – 4,46 mp
hol – 12,62 mp
casa scarii – 5,32 mp
living – 24,51 mp
bucatarie si dinning – 19,24 mp
camara – 4,57 mp
dormitor - 18,06 mp
baie - 5,83 mp
camera tehnica – 4,90 mp
terasa acoperita spate - 36,10 mp
terasa fatada principala  - 14,15 mp
terasa laterala  - 3,27 mp

Mansardă      

casa scarii – 5,51 mp
hol – 14,97 mp
dormitor – 14,21 mp
baie – 6,12 mp
debara -  2,20 mp
dressing – 5,78 mp
dormitor matrimonial – 18,02 mp
balcon fatada laterala - 4,03 mp

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm grosime. Mansarda are structura interioară din lemn. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *