CASA "BOBU"
 

ARIA CONSTRUITĂ
112,32 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
235,07 mp

   ARIA  UTILĂ 
172,88 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
4,11 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,00 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,40 x 15,20

   TEREN MINIM
16 x 25

  • Prezentare generală

    Acest proiect a fost implementat în orașul Valenii de Munte din Județul Prahova. Forma acoperișului cu pante accentuate, finisajele de exterior din piatră cât și aspectul volumetric induc privitorul către arhitectura specifică montană.
   Zona de zi este strâns legată de bucătărie dar și de terasa acoperită cu acces către pivnița. Casa cu 5 dormitoare este ideală pentru o familie cu 2-3 copii.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în casa se face central, iar pe lateralul nordic s-au proiectat băile și spațiile de depozitare pentru a lăsa libere laturile însorite în favoarea camerelor de locuit. La perter se află un dormitor, iar la etajul mansardat avem 3 dormitoare cu câte un dressing pentru fiecare.Dormitorul matrimonial are acces către terasa poziționată spre spatele curții. 

Pivniță  – 9,01 mp

Parter                  

vestibul – 3,33 mp
hol – 4,10 mp
sas - 2,31 mp

baie – 4,41 mp
debara - 3,02 mp
camera tehnica -3,02 mp

living si dinning – 33,07 mp
bucătărie – 12,96 mp
terasă acoperită - 9,27 mp

Etaj mansardat        

casa scării – 7,98 mp
hol - 8,69 mp

baie – 7,03 mp
dormitor – 11,40 mp
dressing - 4,32 mp

dormitor – 13,56mp
dressing - 6,53 mp
dormitor - 14,58 mp

dressing – 3,71 mp

  • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. Demisolul termoizolat și hidroizolat are pereți din beton armat, iar mansarda are structură integrală din lemn. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *