CASA "CARMEN"

ARIA CONSTRUITĂ
74,62 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
147,84 mp

   ARIA     UTILĂ 
117,86 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
4,46 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,15 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,0 x 9,30

   TEREN    MINIM
15 x 18

  • Prezentare generală

Proiectul prezentat cu parterul dedicat strict zonei de zi cât si terasele si balcoanele aferente fiecărei încăperi reprezintă soluția ideală pentru o casă de vacanță modestă și funcțională. Accesul în casă se face printr-o mică terasă acoperită către holul generos în care este amplasată scara în trei rampe. Suprafața mare a holului ne ajută să ne debarasăm de bagajele voluminoase, schiurile și claparii cu care venim pentru a avea vacanța perfectă. Din holul cu acces direct la mansardă intrăm in livingul încapator care cuprinde și locul de luat masa. Bucătăria strâns legată de living poate fi bucătărie închisă sau se poate opta pentru un open space realizând o zonă de zi de 40mp. Mansarda cu acoperișul clasic în două ape poate adăposti două dormitoare generoase, dintre care unul cu baie proprie și dressing sau se poate merge pe soluția a trei dormitoare.   

  • Descriere funcţională

Casa de vacanță a fost gândită cu o zonă de zi desfășurată pe tot parterul, living central legat de bucătărie și terasă și o circulație verticala periferică care nu deranjează celelalte încaperi. Mansarda proiectată cu compartimentări usoare de gips-carton permite cele două soluții cu trei ori doua dormitoare. Dormitorul central va avea o fereastră de acoperiș, iar toate dormitoarele pot avea pe peretele lung câte un gol cu cărămidă de sticlă pentru a avea un surplus de lumină. Dormitoarele cât și livingul au acces direct către terase si balcoane pentru a ne bucura de peisajul de munte sau deal. Terasa parterului parțial acoperită și protejata de pergola din lemn te invită elegant să-ți petreci timpul în aer liber. Locuința sezonieră cu o suprafață desfășurată de doar 148mp este soluția ideală pentru petrecerea unei vacanțe împreună cu familia și prietenii.

Parter                  

hol și casa scării – 12,90 mp
baie – 3,19 mp
living si dinning – 31,25 mp
bucătărie – 7,81 mp
terasă acoperită intrare – 5,11 mp

Mansardă - varianta 2 dormitoare

casa scării – 6,60 mp
hol – 5,82 mp
baie – 3,00 mp
dormitor – 18,79 mp
dormitor – 13,77 mp
dressing – 4,60 mp
baie – 4,95 mp

Mansardă - varianta 3 dormitoare

casa scării – 6,60 mp
hol – 5,82 mp
baie – 3,00 mp
dormitor – 14,50 mp
dormitor – 10,83 mp
dormito – 12,53 mp
baie – 3,60 mp

  • Finisaje

Casa de vacanță este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *