CASA "NICOLETA"

ARIA CONSTRUITĂ
163,87 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
243,55 mp

   ARIA  UTILĂ 
190,56 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
7,84 m

ÎNĂLȚIME  MAXIMĂ
8,63 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
16,35x13,9

 TEREN MINIM 
25 x 25

  • Prezentare generală

        În imaginile de mai sus aveți o locuință cu o volumetrie echilibrata armonizată cu o dominantă dată de intrarea principala. Această casă cu aspect mediteranean a fost construită într-o zonă de câmpie și se integreaza în peisajul existent. Livingul cu o înălțime generoasă de 4,00m ofera un raport corect între suprafața și înălțime, iar legatura directa cu celelalte funcțiuni accentuează utilitatea lui. Etajul parțial este compus din trei dormitoare cu orientare către curtea generoasa. Ritmul golurilor și compoziția ordonată a fațadelor crează un sentiment de liniște și armonie. Această casă a fost construită în anul 2009 în Măgurele, județul Ilfov.

  • Descriere funcţională

   Intrarea principală a fost pusă în valoare de coloana supraînălțată și de acoperișul dominant al acesteia. Livingul mare de 45 mp este legat de bucătărie si de locul de luat masa. La parter mai avem un dormitor cu un grup sanitar adiacent si un garaj cu zona de cameră tehnică.
   Etajul parțial are 3 dormitoare și o baie comună. Casa are o suprafață utilă interioară de de 191mp, iar aceasta este soluția ideală pentru o familie cu 4-5 membri.

Parter                  

vestibul – 9,44 mp
dormitor – 17,39 mp
baie – 7,28 mp
living – 44,90 mp
bucătărie – 14,57 mp
camera tehnica - 7,50 mp
camară - 5,25 mp
sas – 3,40 mp
depozitare - 2,40 mp
garaj - 16,35 mp

Etaj        

casa scarii – 5,44 mp
hol – 8,85 mp
dormitor  – 9,92 mp
dormitor – 12,86 mp
baie – 7,62 mp
dormitor - 17,39 mp

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *