CASA "COSMIN"

ARIA CONSTRUITĂ
70,70 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
145,00 mp

  ARIA UTILĂ 
114,97 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
5,52 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
8,20 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
7,0 x 10,1

  TEREN    MINIM  
10x18,1

  • Prezentare generală

Casa prezentată este caracterizată prin simetrie și ritm determinat de amplasarea ordonată a ferestrelor si a balcoanelor. Forma în plan se pretează pentru terenuri înguste cu o deschidere minimă de 10m. Prin alegerea atentă a unor finisaje si elemente de fațadă se poate realiza în final o casuță elegantă.  Proiectele de case mici reprezintă soluția ideală pentru oricine deoarece acestea sunt proiecte de case iefitine ce se pot realiza cu un preț echivalet unui apartament.  Proiectul de casă din București a fost finalizat în 2013, iar costurile de întreținere sunt accesibile. Suprafața desfășurată nu cuprinde terasele acoperite și balcoanele.

  • Descriere funcţională

Locuinţa unifamilială propusă este de P+1E, cu zona de zi la parter şi zona de noapte la mansardă, are cota ± 0,00 la + 0,54 m faţă de sol, iar înălţimea la streaşină este de max. 5,52 m.Accesul în locuinţă, amplasat pe faţada laterală a parterului se face printr-o uşă în 2 canate inegale, cu deschidere spre interior, de lăţime 1,35 m. Scurgerea apelor meteorice se vor realiza în interiorul incintei. Încălzirea locuinţei se va face prin intemediul centralei termice amplasată în camera tehnică, aceasta fiind centrală termică cu tiraj forţat si detector de gaz.

Parter                  

vestibul – 2,89 mp
camera tehnică şi spălătorie – 3,55 mp
hol – 3,04 mp
baie – 3,44 mp
bucătărie – 8,67 mp
cămară – 1,78 mp
living şi dinning – 32,76 mp
terasă scări acces faţadă principală – 1,90 mp
terasă faţadă laterală stânga – 16,80 mp

Etaj

casa scării – 11,49 mp
baie – 6,31 mp
dormitor matrimonial – 12,78 mp
dressing – 3,30 mp
dormitor – 12,39 mp
dormitor – 12,60 mp

  • Finisaje

Locuinţa este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime.Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 5 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn (ignifugat) şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli în culori de apă şi vopsea VINAROM.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).

Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL II /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *