CASA "FLORIN"

ARIA CONSTRUITĂ
70,65 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
143,22 mp

  ARIA  UTILĂ 
121,98 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
4,66 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
8,18 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
6,05x13,30

  TEREN MINIM
9,50 x 22

  • Prezentare generală

   Acest tip de casă cu structură din lemn este indicată pentru implementare pe terenuri înguste, lățimea casei fiind doar de 6,00m. Prin amplasarea centrala a circulației vericale se realizează un hol central cu o distribuție bilaterală a camerelor de locuit. Acest tip de proiect de casă mică cu mansardă se potrivește pentru terenurile cu deschideri  mici. Proiectele de case din lemn au avantajul unei executii rapide, iar pereții de compartimentare sunt mai subțiri, situație în care se mărește aria utilă a fiecarui nivel.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casa se face prin lateralul locuiței printr-un vestibul care te direcționează către zona de zi amplasată spre zona din fața casei. Scara din lemn poziționată central de dirijează către etajul compus din trei dormitoare și o baie mare. Acest tip de casa cu o suprafață utilă interioară de de 122mp este soluția perfectă pentru o familie de 4-5 persoane.

Parter                  
vestibul – 2,80 mp
baie - 3,05 mp
hol si scară - 10,57 mp 

living - 18,38 mp
bucătărie - 8,80 mp

cămară – 3,44 mp
dormitor - 13,12 mp
 

Etaj      
casa scării și hol – 10,92 mp
debara - 3,63 mp

baie – 5,38 mp
dormitor – 18,38 mp
dormitor – 13,12 mp
dormitor - 10,53 mp

  • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din lemn. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din lemn și gips-carton pe structură de profile din aluminiu. 
    Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din țiglă de tablă. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL IV /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *