CASA "LUCIAN U"

ARIA CONSTRUITĂ
96,88 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
194,84 mp

   ARIA  UTILĂ 
153,55 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,26 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,25 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,2 x 8,65

   TEREN MINIM
22 x 17

  • Prezentare generală

    Compoziția principală volumetrică a acestei case este simetria dată de acoperișul simplu în două ape, simetrie echilibrată de cele două terase laterale. Terasele laterale cu structură din lemn au rolul de parcare și de odihnă. Acest tip de casă cu etaj este indicat să se construiască pe terenuri cu dechiderea mai mare față de adâncime deoarece încăperile sunt orientate stânga-dreapta, iar spatele nu are nici un geam important. Acest proiect a fost implementat în anul 2013 în orașul Bragadiru din județul Ilfov.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casa cu cu etaj este laterală, iar pe partea stângă avem zona de zi cu dechidere către terasa din lemn cu priveliște spre curtea laterală. La parter avem un birou, iar etajul are 3 dormitoare frumoase cu două băi mari. Două dormtoare au un balcon comun, iar al treilea dormitor beneficiază de balconul din laterală care are și rol de a proteja intrarea în casă din zona livingului. Casa unifamilială cu o suprafață utilă interioară de de 154 mp, este soluția perfectă pentru o familie de cinci persoane.

Parter                  
hol – 6,17 mp
casa scării și hol - 11,00 mp

baie – 5,00 mp
vestibul secundar – 3,75 mp
cameră tehnică -4,57 mp

birou – 10,85 mp
living – 22,73 mp
bucătărie – 12,60 mp

Etaj mansardat        
casa scării și hol – 11,66 mp
baie – 5,00 mp
dormitor – 13,53 mp
dormitor – 11,88 mp
dormitor – 18,22 mp
dressing - 7,88 mp
baie - 8,10 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *