CASA "MARIA"

ARIA CONSTRUITĂ
113,23 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
113,23 mp

   ARIA UTILĂ 
87,86 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
2,90 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
6,05 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
10,2 x 14,2

 TEREN    MINIM  
17 x 24

  • Prezentare generală

Proiectul unei case parter reprezinta o soluție ideală pentru a nu face eforturi mari urcând multe scări. Costurile unei case parter sunt puțin mai mari pentru că fundațiile sunt pe o suprafață extinsă, însă și confortul este ridicat pentru că nu ești restrâns să urci mereu scările către dormitoare. Accesul se face pe fațada principală printr-o intrare marcată de o copertină susținută de doi stâlpi rotunzi și o scară primitoare cu trepte pe trei laturi. Din holul central integrat în living putem ajunge direct prin ușa din față către zona de noapte compusă din trei dormitoare sau ne putem relaxa în livingul echilibrat ca suprafață, camera de zi ce face legătura directă cu bucătaria deschisă dar si cu terasa laterală. Planul bucătăriei permite de asemenea si inchiderea acesteia daca se dorește separarea față de living.

  • Descriere funcţională

Casa "MARIA" a fost concepută cu zona de zi separată fonic de zona de noapte cu ajutorul holului de distribuție către dormitoare, dar și a poziției bucătăriei și a cămării. Unul din cele trei dormitoare are acces la terasa laterală care comunica și cu livingul, iar celelalte doua dormitoare sunt orientate față/ spate. Geamul mare al camerei de zi, dar și bovindoul de la bucătărie semnalizează clar zona de zi. Terasa laterală ce unește cele doua zone duce la un confort ridicat specific unei case de vacanță, iar aceasta poate fi umbrită parțial de o copertină retractabilă din pânză. Cele trei dormitoare au doar o baie generosa de 5,04 mp, dar planul casei permite transformarea cămarei in baie, cu acces din hol.

Parter                  

vestibul – 4,14 mp
living si dinning – 22,43 mp
bucatarie – 8,93 mp
camara - 1,44 mp

hol – 7,54 mp
dormitor - 10,53 mp
dormitor - 13,73 mp
dormitor - 12,78 mp
debara - 1,30 mp
baie - 5,04 mp

terasă acoperită intrare – 2,78 mp

  • Finisaje

Casa parter este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasa, scari si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG - BricsCAD) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *