CASA "ONEA"

ARIA CONSTRUITĂ
75,03 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
159,72 mp

   ARIA UTILĂ 
131,13 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
6,28 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
8,44 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,3 x 8,7

   TEREN  MINIM
14,0 x 25,0

  • Prezentare generală

Proiectul de casă de vacanță cu aspect modern are la parter un living generos ce face legatura directă cu bucătaria si casa scării. Adiacent casei de vacanță, în partea din spate s-a proiectat o anexă din lemn în care avem camera tehnică și un spațiu multifuncțional separat de locuință. La etaj avem trei dormitoare cu băi propri, iar casa scării este închisă cu o ușă culisantă pentru a crea un confort acustic cât mai bun. Toate dormitoarele au balcoane pentru a profita de peisajul de munte, areal în care s-ar încadra armonios aceasta casa. Proiectul de casă cu geamuri mari a fost gândit pentru a oferi o buna perspectiva a peisajului. Casa scarii se continuă catre un pod utilizabil care poate fi transformat oricând într-o mansardă locuibilă. În indicii constructivi nu este inclusă anexa ,terasele casei, balcoanele si nici podul utilizabil.

  • Descriere funcţională

Locuinţa sezonieră propusă este de P+1E, cu zona de zi la parter şi zona de noapte la etaj și are cota ± 0,00 la + 0,54 m faţă de trotuarul perimetral. Accesul în locuinţă, amplasat pe faţada principală se face printr-o uşă în două canate, cu foi inegale şi deschidere spre interior, de lăţime 1,30 m. Încălzirea locuinţei se va face prin intemediul unei centrale cu combustibil solid amplasată în camera tehnică anexată. Construcția anexă adiacentă locuinței este dezvoltată pe parter și cuprinde o cameră pentru activități de loisir cât și spațiul tehnic aferent centralei. Anexa gospodarească are un acces direct în locuință printr-o ușă într-un canat de 0,80m lățime. Structura de rezistență din lemn, cu șarpantă din lemn și învelitoare din țiglă metalică. Pereții exteriori vor fi termoizolați cu polistiren expandat de 10cm grosime, iar pe interior cu vată minerală de 12cm. Infrastructura este din fundații continue din beton armat, iar placa peste pământ este din beton armat de 10cm grosime. Structura de lemn va fi prinsă de fundație cu elemente de fier-beton înglobate.

Parter                  

vestibl – 5,67 mp
grup sanitar – 2,97 mp
living si dinning – 39,79 mp
casa scării – 6,40 mp
bucătărie – 7,27 mp
terasă intrarea principala – 5,70 mp
terasa faţadă posterioară – 22,83 mp

Etaj

casa scării – 7,56 mp
hol – 3,56 mp
dormitor – 11,49 mp
baie – 3,83 mp
dormitor matrimonial – 18,80 mp
baie – 6,89mp
dormitor – 10,80 mp
sas – 2,20mp
baie – 3,90mp
balcon faţada principală/ posterioară – 3,64 mp x 2
balcoan faţada laterală – 1,80 mp

  • Finisaje

Locuinţa este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *