CASA "NADINA"

ARIA CONSTRUITĂ
82,61 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
174,21 mp

   ARIA  UTILĂ 
128,68 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,54 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,93 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
7,95 x 15,3

   TEREN MINIM
11 x 24

  • Prezentare generală

    Acest proiect este de fapt un proiect specific unui teren îngust, proiect care a fost dorit implementat pe un teren cu deschidere mai mare, adică o construcție individuală. Singurele modificări ale proiectului de baza "SILVIU N" au fost echilibrarea acoperișului prin pante simetrice, apariția unor geamuri pe peretele calcan, care acum nu mai este calcan și amplasarea unei parcări acoperite pe latura stângă cu rolul de a mai temepera suprafața plană a peretelui calcan. Proiectul de casă cu aspect tradițional este ideal pentru o familei cu 4 membri, iar orientarea camerelor față-spate duce la un confort de iluminare și aerisire chiar dacă terenul are lățime mică. Spatiul podului central este funcționabil și dacă se dorește se poate amenaja o mansardă. Acest proiect a fost realizat în anul 2015 în Popești -Leordeni, județul ilfov.

  • Descriere funcţională

   Accesul în casa cu cu etaj este bine pus în valoare de terasa cu stâlp rotund, formă volumetrică care are rolul de a lega dormitorul  etajului ieșit în consolă. Vestibulul cu rol de protecție ne conduce în plan către centrul casei unde ne apare livingul bine proporționat legat funcțional de bucătărie. Scara cu finisaje de calitate este în sine o piesă de mobilier și nu deranjează vizual. 
   Etajul cu o compartimentare echilibrată are 3 dormitoare și o baie, însă această compartimentare se poate adapta pentru a face loc pentru încă o baie în încăperea dressingului, aceasta avand coloană de instaltii datorată camerei tehnice a parterului. 

Parter                  
terasă față – 4,51 mp
vestibul – 4,38 mp
baie – 3,61 mp
living – 32,80 mp
bucătărie – 13,12 mp
cămară - 3,80 mp
cameră tehnică - 2,09 mp
terasă spate - 12,00 mp

Etaj        
casa scării – 5,51 mp
hol – 6,70 mp
baie – 5,04 mp
debara - 1,12 mp

dormitor – 13,27 mp
dormitor – 13,12 mp
dormitor – 18,04 mp
dressing - 6,08 mp
logie - 2,07 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *