CASA "RAZVAN"

ARIA CONSTRUITĂ
133,08 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
421,38 mp

   ARIA  UTILĂ 
363,56 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
8,43 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
10,28 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
12,4 x 12

   TEREN MINIM
19 x 22

  • Prezentare generală

    Locuința moderna cu garaj la parter a fost proiectată cu zona vitrată către curtea din spate, zonă ce se termină cu peisajul încântător al lacului. Casa scării centrală oferă o distribuție coerentă pentru toate încăperile.
    Terasa imensă, logiile interesante cât și coloristica materialelor exterioare sunt soluțiile alese cu beneficarul pentru a se oglindi această arhitectură modernă. Acest proiect este din anul 2006.

  • Descriere funcţională

    Accesul în casa  se face central, intrarea fiind marcată geamurile mari ale scării. Parterul are un living deschis către curtea din spate, un birou și garajul cu acces din casă. Etajul este compus din 3 dormitoare și 2 băi generos mobilate. 
    Mansarda nu a fost compartimentă pentru a îndeplinii cu succes un rol multifuncțional.

Parter                  
terasă intrare – 1,08 mp
hol - 4,56 mp

baie – 3,oo mp
casa scării – 7,72 mp
bucătărie – 13,05 mp
living – 42,93 mp
birou - 16,83 mp
garaj - 17,49 mp

Etaj        
casa scării – 10,35 mp
hol - 4,39 mp

baie – 8,07 mp
dressing - 2,31 mp

dormitor – 18,15 mp
dormitor – 21,84 mp
dormitor - 27,88 mp
dressing - 11,75 mp
baie - 11,81 mp
logie - 3,96 mp

Mansardă        
casa scării – 10,35 mp
baie – 8,07 mp
cameră - 104,61 mp

 

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "C" IMPORTANTĂ NORMALĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - III

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *