CASA "TUDOSOIU A"

ARIA CONSTRUITĂ
100,67 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
192,04 mp

  ARIA  UTILĂ 
132,89 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
3,83 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,26 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,0x15,0

  TEREN MINIM
14 x 25

  • Prezentare generală

  Casa cu regimul de înălțime Sp+P+M are o arhitectură simplă și curată, accentul fiind dat de zona locului de luat masa. Acoperișul în două ape cu ornamentul din coama acoperă mansarda cu structură integrală din lemn, mansardă compartimentată pentru trei dormitoare. Acest proiect a fost realizat în anul 2015 în județul Prahova, Municipiul Câmpina.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casa se face prin lateralul dinningului iar parterul are doar zona de zi fără dormitor sau birou. Printr-o mobilare atent aleasă se poate pune masa în zona livingului, iar locul de luat masa poate deveni un dormitor sau birou. Scara poziționată central te dirijează vizual către etajul mansardat compus din trei dormitoare și două bai. Acest tip de casa cu o suprafață utilă interioară de de 133 mp, suprafață cu terase acoperite, este soluția perfectă pentru o familie cu doi copii. Locuința are o pivniță sub terasa din spate.

Parter                  
terasă față - 3,61 mp
hol – 7,49 mp

baie - 5,27mp
dinning - 9,43 mp

living – 25,23 mp
casa scării - 5,42mp

terasă spate - 15,64 mp

Mansardă      
casa scării – 10,26 mp
sas - 2,21 mp

baie – 4,27 mp
baie - 6,30 mp

dormitor – 13,13 mp
dressing - 2,33 mp

dormitor – 11,37 mp
dormitor - 12,22 mp

  • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. Parterul este din cărămidă, iar mansarda are structură integrală din lemn. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din țiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *