CASA "VICTOR"

ARIA CONSTRUITĂ
138,14 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
263,98 mp

   ARIA  UTILĂ 
209,40 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
5,86 m

ÎNĂLȚIME  MAXIMĂ
8,63 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,3x21,15

 TEREN MINIM 
16 x 30

  • Prezentare generală

    Pentru că arhitectura europeană din zonele mediteraneene se caracterizează printr-un spectacol de volumetri dominante susținute de detalii atent alese, în acest număr vă prezentăm o locuință gândită după aceste principii. Terasa de acces primitoare și spectaculoasă prin structura metalică împodobită cu broderii din fier forjat și stâlpi îmbrăcați în lambriu de exterior cu model te invită de la început către o lume fantastică a detaliilor. Pentru a susține compoziția volumetrică cu detaliile din fier forjat, casa de vacanță prezentată, poate fi construită pe dealurile încărcate de podgorii sau pe falezele mângâiate de briza verilor toride. Livingul cu un perete curb cât si terasa parterului schițată la fel nu fac decât să accentueze spiritul ludic al acestui stil arhitectural. Dominanta volumetrică a etajului ieșită în consolă are efectul de a tempera și de a lega întreaga compoziție arhitecturală. 

  • Descriere funcţională

   Intrarea din terasa ce abundă de ornamente, ne direcționează natural din vestibul către holul central flancat de scara deschisă. Livingul strâns legat de dinning și bucătărie se află în partea din spate a parterului, iar în față avem un birou ce se poate transforma în dormitor. Bucătăria, baia și camera tehnică se desfășoară pe un singur perete pentru a avea acces la coloanele de instalații de la etaj. Etajul are în zona din spate un dormitor matrimonial cu baie proprie și acces la o terasă cu o suprafață de 15,28mp. În partea din față și lateral avem două dormitoare cu o baie elegantă de 6,27mp, iar cele două dormitoare au fiecare câte un balcon. Casa are o suprafață utilă interioară de de 210mp, suprafață fără terase, iar aceasta este soluția ideală pentru o familie cu 4-5 membri.

Parter                  

vestibul – 5,16 mp
garderoba  – 5,16 mp
hol – 7,79 mp
casa scarii – 22,55 mp
birou – 14,80 mp
baie – 5,94 mp
camera tehnica - 7,02 mp
living - 32,92 mp
dinning – 9,90 mp
bucatarie - 9,40 mp
terasa fata  -8,28mp
terasa spate si lateral -33,08mp

Etaj        

casa scarii – 11,55 mp
hol – 5,70 mp
dormitor 1 – 15,36 mp
dormitor 2 – 16,80 mp
baie – 6,27 mp
dressing - 7,98 mp
spalatorie – 4,00 mp
dormitor matrimonial - 23,79 mp
baie d.m. - 7,41 mp
balcoane  -3,84 mp
terasa spate -15,28mp

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *