CASA "VLAD"

ARIA CONSTRUITĂ
80,00 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
160,00 mp

   ARIA  UTILĂ 
130,58 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,34 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,17 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
10,0 x 8,0

   TEREN MINIM
16 x 17

  • Prezentare generală

    O casă simplă are avantajele execuției rapide, iar aspectul acesteia se poate schimba benefic prin tratarea diferențiată a finisajelor exterioare. Acoperișul clasic în 4 ape, forma simplă dreptunghiulară a planului cât și terasa acoperită din spate fac din acest proiect soluția perfectă pentru o casă de vacanță. Acest proiect a fost implementat în anul 2014 în comuna Berceni din județul Ilfov.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casa este centrală iar pe partea dreaptă a fost proiectat livingul ce comunică direct cu bucătăria deschisă amplasată pe peretele din spate. Etajul are 3 dormitoare, o baie și un dressing comun.

Parter                  
hol – 7,27 mp
living și bucătărie – 40,90 mp
cămară – 6,02 mp
cameră tehnică – 6,44mp
baie – 4,10 mp
debara – 0,96 mp

Etaj        
casa scării – 10,38 mp
dressing – 6,39 mp
baie – 7,76 mp
dormitor – 14,68 mp
dormitor – 12,82 mp
dormitor – 12,82 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din lemn. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din lemn și gips-carton pe profile de aluminiu.      Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL IV /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *