CASA "DANIELA"

ARIA CONSTRUITĂ
127,54 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
250,54 mp

   ARIA  UTILĂ 
201,91 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,54 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
9,20 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,80 x 18,4

   TEREN MINIM
12 x 28

  • Prezentare generală

       Locuința P+1E executată cu o latură calcan necesită o deschidere minimă a terenului, respectiv o distanță între vecinătățile laterale de 12,00ml. Casa cu aspect tradițional românesc are intrarea marcată cu o terasă cu arcade ce leaga parterul de volumul etajului ieșit în consolă. Ancadramentele golurilor dau un plus de valoare si conturează stilul vechi și masiv al locuințelor de început de secol XX. Funcțiunile interioare respectă normele si confortul traiului actual, iar planurile sunt proiectate cu  o arhitectura deosebită ce se poate încadra chiar pe terenuri mici. Acest tip de casa poate fi si cuplată deoarece majoritatea construcțiilor pe limita de proprietate sunt de fapt jumatate de locuință tip duplex. Acest proiect a fost realizat în anul 2016 în București.

  • Descriere funcţională

   Accesul în casa cu cu etaj este bine pus în valoare de terasa cu stâlp rotund, formă volumetrică care are rolul de a lega dormitorul  etajului ieșit în consolă. Vestibulul cu rol de protecție ne conduce în plan către centrul casei unde ne apare livingul bine proporționat legat funcțional de bucătărie. Prezentul proiect se deosebește de proiectul inițial "SILVIU N" prin suprafața mărită și implicit apariția unui dormitor la parter. Scara cu finisaje de calitate este în sine o piesă de mobilier și nu deranjează vizual. 
   Etajul cu o compartimentare echilibrată are 3 dormitoare și două bai. 

Parter                  
terasă față – 6,12 mp
hol – 3,64 mp
baie – 3,41 mp
dormitor/birou - 16,92 mp

living – 34,79 mp
bucătărie – 16,91 mp
cămară - 5,12 mp
cameră tehnică - 4,00 mp
terasă spate - 12,93 mp

Etaj        
casa scării – 6,19 mp
hol – 11,72 mp
baie – 7,55 mp
debara - 4,28 mp

dormitor – 17,39 mp
dormitor – 15,93 mp
dormitor – 19,31 mp
dressing - 5,44 mp
baie - 6,40 mp
logie - 2,93 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *