LOCUINTA "MARK"

Aria construita: 100.15 mp

Aria desfasurata: 211.05 mp

Aria utila: 160 mp

CASA "MARK"

ARIA CONSTRUITĂ
100,15 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
211,05 mp

   ARIA  UTILĂ 
160,00 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
6,46 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
7,40 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,6 x 12,50

   TEREN MINIM
15 x 25

 • Prezentare generală 

    A avea un proiect de casă modernă înseamnă în primul rând să avem un joc volumetric de impact cu o d  Această vilă lumionoasă cu un living mare și o cameră de zi organic legată de locul de luat masa și de bucătărie face din zona de zi de la parter un spațiu fluid și atractiv. Volumetria simplă dată de etajul cu accentul ieșit în consolă, spațiile vitrate din abundență cât și terasa primitoare din fațada posterioară încadrează acest proiect în zona locuințelor moderne actuale pentru anul 2023.
    Intrarea în casa cu arhitectură modernă se face central și te invită natural să-ți îndrepți privirea către living, dar, în același timp oferă și spectacol și suspans prin scara centrală în două rampe, circulație verticală ce te impulsionează să mergi către etaj.
    La parter avem în soluția unei bucătări închise, însă se poate desființa peretele către living pentru a avea un spațiu mult mai generos. Atât livingul cât și bucătăria au acces către terasa din spate.
   La etajul ieșit în consolă avem trei dormitoare, iar dormitorul matrimonial din față are baie proprie și un dressing luminos și funcțional.
   Casa individuală cu o suprafață utilă interioară de de 160mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o familie de patru persoane.ominantă ce se contopește organic cu restul casei. Provocarea respectării condițiilor impuse de structura de rezistență, dar și rezolvarea interioară a spațiilor face din acest proiect soluția perfectă pentru o familie dinamică și exigentă.

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casa  se face din centrul fațadei principale, iar imediat în stânga este poziționată scara spre etaj. Livingul care comunica cu bucătăria și holul unde este amplasată scara ne dau sentimentul de spațiu mare și modern. Etajul are în componență trei dormitoare dintre care dormitorul matrimonial are baie proprie. Casa unifamilială cu o suprafață utilă interioară de de 159 mp, suprafață fără terase și balcon, este soluția indicată pentru o familie de 4-5 persoane.

Parter                  
hol – 7,12 mp
cameră tehnică – 4,26 mp
baie – 3,70 mp
casa scării – 7,15 mp
bucătărie – 16,15 mp
living – 31,52 mp
dormitor – 12,27 mp

Etaj        
hol - 7,61 mp
baie – 5,72 mp
dormitor – 18,05 mp
dormitor – 16,96mp
dormitor – 16,06 mp
dressing - 6,06 mp
baie – 6,42 mp

 • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - III

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}