LOCUINTA "AMALIA"

Aria construita: 120 mp

Aria desfasurata: 360 mp

Aria utila: 284.72 mp

VILA "AMALIA"

ARIA CONSTRUITĂ
120,00 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
360,00 mp

   ARIA  UTILĂ 
284,72 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
6,34 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
8,87 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
13,8 x 10,1

   TEREN MINIM
24 x 30

 • Prezentare generală

    Această vilă cu o arhitectură care ne duce spre imaginea unui conac englezesc a pornit din dorința beneficiarului de a rămăne la o soluție clasică privind aspectul locuinței. Simetria generală ruptă de zonele asimetrice ale parterului, cât și golurile cu arcadă întregesc această volumetrie echilibrată. 
   Subsolul dedicat spațiilor tehnice dar si unei zone de fitness au accees direct către curtea din spate unde se întâmplă toate activitățile de relaxare. Dorința beneficiarului de a avea acesastă circulație pe verticală foarte aproape de ieșire face din această vilă o casă deosebit de funcțională.
   Scara central amplasată are rolul de primire și face tranziția către toate celelalte încăperi într-un mod elegant și fiabil.
    Etajul are în componență trei dormitoare cu suprafețe normale, iar dormitorul matrimonial are baie proprie și un dressing mare care poate satisface orice exigență. Structura de rezistență simplă cât și acoperișul clasic în patru ape reprezintă o variantă de execuție relaxantă pentru orice constructor sau meșter. 

 • Descriere funcţională

    Intrarea în casa  se face din centrul fațadei principale, iar imediat în față este poziționată scara spre etaj. Livingul poate fi deschis către bucătărie pentru a ne crea un sentiment de spațiu mare și modern. Casa unifamilială cu o suprafață utilă interioară de de 285 mp, suprafață fără terase și balcoane, este soluția indicată pentru o familie de 4-5 persoane.

Subsol                  
hol – 6,63 mp
casa scării - 2,64 mp
cameră centrală - 3,74 mp

birou – 15,57 mp
depozitare – 13,72 mp
cămară - 8,93 mp

fitness – 43,40 mp
baie – 3,19 mp

Parter                  
vestibul – 7,12 mp
garderobă – 2,12 mp
hol - 9,83 mp
casa scării - 6,34 mp

baie – 4,54 mp
spălătorie – 6,25 mp
dormitor – 12,92 mp
bucătărie - 14,95 mp
cămară - 2,45 mp

living și dinning – 28,75 mp

Etaj        
casa scării – 5,46 mp
hol - 7,65 mp

baie – 3,97 mp
debara - 8,14

dormitor – 12,92 mp
baie - 6,25 mp
sas - 3,18 mp

dormitor – 12,07 mp
dormitor – 19,55 mp
dressing - 8,62 mp
baie - 5,32 mp

 • Finisaje

   Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

 • Izolarea termică

   Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

 • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - III

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
  {{#comments}}
 • {{author}}
  {{addedDate}}
  {{subject}}
  {{#hasRating}}
  {{rating}} / 5
  {{/hasRating}}
  {{comment}}
  {{#hasReplies}}
   {{#replies}}
  • {{author}}
   {{addedDate}}
   {{reply}}
  • {{/replies}}
  {{/hasReplies}}
 • {{/comments}}
{{/hasComments}}