CASA "OCTAVIAN"
 

ARIA CONSTRUITĂ
141,24 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
233,60 mp

   ARIA  UTILĂ 
194,53 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
6,22 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,46 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
15,3 x 11,3

   TEREN MINIM
22 x 22

  • Prezentare generală

   Locuința cu aspect mediteranean are un subsol parțial, parter și un etaj parțial compus din două dormitoare. Acest tip de casa se poate construi pe un teren orizontal, dar și pe o zonă sistematizată în trepte, locație situată la deal, munte sau pe o faleză înaltă.Fațada principală a fost proiectată cu goluri mari pentru a permite un dialog cât mai liber cu exteriorul, iar arcadele mari ale terasei accentuează sentimentul de protecție. Locuința are terasele principale orientate către un singur punct de interes care poate fi silueta unor munți sau orizontul marii.Accesul principal cât si accesul la dormitorul situat la parter se face din terasa acoperită a parterului, zona construită ce are rolul de a invita întreg parterul la activitățile în aer liber. Etajul cu un acoperiș specific acestui stil, acoperiș în patru ape, are două dormitoare și o baie. Ambele dormitoare au acces către terasa descoperită a fațadei principale.
   Constructia este pentru o familie cu 4 persoane, iar aceasta este bine sa fie amplasata cu o perspectiva larga catre terasa din fata.

  • Descriere funcţională

   Parterul casei de vacanță este complet deschis și aerisit având o suprafață de 56,00mp. Scara deschisă situată în living cât și șemineul reprezintă puncte de interes prin etalarea finisajelor de calitate. Holul de la etaj te direcționează direct către cele două dormitoare.  Subsolul parțial cu acces doar din exterior adăpostește o piviniță de 20,58mp, iar acesta a fos gândit doar pentru această funcțiune. Suprafața construită cuprinde terasa acoperită de la parter. În suprafața desfășurată nu sunt incluse terasele descoperite de la parter și etaj.

Subsol partial        

acces pivnita – 4,65 mp
pivnita – 20,58 mp                

Parter                   

living - 43,76 mp
dormitor – 18,90 mp
bucatarie - 12,07 mp
debara – 0,52 mp
sas – 1,00 mp
baie – 4,86 mp
depozitare – 3,57 mp
terasa acoperita - 34,35 mp
terasa fata  - 31,05 mp
terasa spate  - 7,61 mp

Etaj                           

casa scarii – 5,39 mp
hol – 5,83 mp
dormitor – 13,20 mp
dormitor 2 – 12,65 mp
baie – 4,40 mp
dressing - 2,65 mp
terasa fata  -22,50 mp

  • Finisaje

Locuința este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm și 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANȚĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *