CASA "VIOLETA"
 

ARIA CONSTRUITĂ
124,135 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
237,90 mp

   ARIA  UTILĂ 
200,67 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
5,67 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,32 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,3 x 11,5

   TEREN MINIM
17 x 20

  • Prezentare generală

  Observând că în România majoritatea parcelelor au latura mică catre drumul de acces, suntem nevoiți de multe ori să ne proiectăm casa de vacanță cu fațada principală către un singur punct de interes. Daca fațada principală are preponderent orientare sudică si spre aceasta direcție avem peisajul cel mai atrăgător, atunci vom fi obligați să orientăm terasele cât si camerele către față. Pentru un spatiu mai generos se poate renunța la pereții care despart casa scării si holurile generând astfel o zonă de zi cursivă și strâns legată de bucătărie.  Se poate opta și pentru închiderea totala a casei scării astfel putându-se realiza doua apartamente cu complartimentarea parterului. Accesul in casă se face prin terasa din față care deservește atât livingul cât si bucătăria.
   Etajul cu un acoperiș clasic în doua ape adăpostește trei dormitoare și două bai, din care un dormitor are dressing și baie proprie.

  • Descriere funcţională

  Casa de unifamilială a fost gândită cu circulația verticala pe fațada principală, volumul casei scării devenind zona de întâlnire pentru toate camerele si direcționând natural ocupanții către cele două terase protejate. Baia de 7,00mp se poate împărții în două pentru a putea crea intimitate si pentru cele două dormitoare față/spate. Locuința cu o suprafață desfășurată de 207mp, suprafață fără terase, este soluția ideală pentru o familie medie. Prin repetarea compartimentării parterului la etaj se poate face o casa de vacanță cu doua apartamente separate cu acces din casa scării care se va închide total.

Parter                  

casa scarii – 12,16 mp
hol – 5,50 mp
bucatarie – 16,45 mp
baie - 4,90 mp
living - 27,78 mp
dormitor – 18,81 mp

terasa acoperita  - 19,05 mp

Etaj        

casa scarii – 12,16 mp
hol – 3,30 mp
baie – 7,00 mp
dormitor – 18,81 mp
dormitor – 16,45 mp
dormitor matrimonial - 16,39 mp
hol – 1,75 mp
dressing - 2,53 mp
baie - 6,21 mp
terasa acoperita - 11,42 mp

  • Finisaje

Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *