CASA "IONUŢ"

ARIA CONSTRUITĂ
112,42 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
283,19 mp

   ARIA     UTILĂ 
228,83 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
5,61 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
10,26 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,0 x 11,1

   TEREN    MINIM
20 x 20

  • Prezentare generală

Complexul de trei vile a fost proiectat pentru un teren în zona montană, iar fațadele principale sunt orientate spre peisajul de interes. Jocul volumetric specific zonei , finisajele exterioare, cât si amplasarea în plan “în trepte”  a imobilelor creaza o imagine de ansamblu încântătoare. Casa de vacanță cu șase dormitoare, băi separate si un living luminos care include si locul de luat masa este varianta ideală pentru un grup de 12- 16 turiști. Bucătaria este închisa, însa se poate opta si pentru o bucătarie deschisă prin renunțarea la peretele despartitor, creându-se astfel un spațiu fluent de o suprafață totală de 53 mp. Volumetria echilibrată, acoperișul clasic în patru ape, arcadele ornamentate cât și ancadramentele au dat unitate acestei vile impunătoare. Prin transformarea unor băi in dressinguri, vila poate deveni o locuință ideală pentru o familie numeroasă.

  • Descriere funcţională

Accesul în vilă printr-o terasă acoperită și protejată se face prin volumul dominant marcat prin foisorul turn. Din vestibulul de la intrare se ajunge direct la casa scării si holul central ce se deschide spre livingul generos. Camera de zi beneficiază de o terasă acoperită unde se pot strânge peste 12 persone la masa generoasă. Într-un colț discret al parterului există un dormitor cu baie proprie. Etajul are trei dormitoare cu băile aferente, iar toate încaperile au acces către terasa spațioasa si balconul lateral. Ultimul nivel mansardat parțial, având geamuri de acoperiș, poate functiona si ca un apartament de lux datorită peisajului extraordinar oferit din camera foișorului.

Parter                  

vestibl – 3,51 mp
hol – 7,53 mp
casa scării – 4,20 mp
living şi dinning – 32,28 mp
living si dinning – 22,00 mp
bucătărie – 9,05 mp
grup sanitar – 1,71 mp
dormitor – 12,48 mp
baie – 3,00 mp
terasă intrarea principala – 4,41 mp
terasa faţă – 18,00 mp

Etaj        
     
casa scării – 6,24 mp
hol – 4,87 mp
dormitor – 21,72 mp
baie
– 3,80 mp
sas – 5,46 mp
dormitor – 15,16 mp
baie – 3,63 mp
dormitor – 12,48 mp
baie – 3,63 mp
debara – 3,00 mp
balcon – 2,46 mp
terasa faţă – 22,78 mp

Mansardă

casa scării – 6,19 mp
hol – 4,40 mp
baie – 6,26 mp
dormitor – 14,41 mp
dormitor – 15,21 mp
debara tehnica – 3,75 mp
debara – 1,27 mp
debara – 1,45 mp

  • Finisaje

Vila este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "C" IMPORTANTĂ NORMALĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - III

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *