Cum ar fi să ne contruim o casă de vacanță! De unde pornesc și cum să fac să găsesc soluția cea mai bună și ieftină? Pentru a vă ajuta puțin vă prezentăm un proiect simplu și functional pentru o casă de vacanță modestă dar cochetă.
Accesul în casă se face printr-o mică terasă acoperită către holul generos în care este amplasată scara în trei rampe. Suprafața mare a holului ne ajută să ne debarasăm de bagajele voluminoase, schiurile și claparii cu care venim pentru a avea vacanța perfectă. Din holul cu acces direct la mansardă intrăm in livingul încapator care cuprinde și locul de luat masa. Bucătăria strâns legată de living poate fi bucătărie închisă sau se poate opta pentru un open space realizând o zonă de zi de 40mp.
Mansarda cu acoperișul clasic în două ape poate adăposti două dormitoare generoase, dintre care unul cu baie proprie și dressing sau se poate merge pe soluția a trei dormitoare.   
  Casa de vacanță a fost gândită cu o zonă de zi desfășurată pe tot parterul, living central legat de bucătărie și terasă și o circulație verticala periferică care nu deranjează celelalte încaperi. Mansarda proiectată cu compartimentări usoare de gips-carton permite cele două soluții cu trei ori doua dormitoare. Dormitorul central va avea o fereastră de acoperiș, iar toate dormitoarele pot avea pe peretele lung câte un gol cu cărămidă de sticlă pentru a avea un surplus de lumină. Dormitoarele cât și livingul au acces direct către terase si balcoane pentru a ne bucura de peisajul de munte sau deal. Terasa parterului parțial acoperită și protejata de pergola din lemn te invită elegant să-ți petreci timpul în aer liber. Locuința sezonieră cu o suprafață desfășurată de doar 148mp este soluția ideală pentru petrecerea unei vacanțe împreună cu familia și prietenii.
  Casa de vacanță eficient proiectată are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie si fundații continue din grinzi de beton armat. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Scara interioară din hol este din beton armat cu balustradă din lemn de esență tare. Structura mansardei este din zidărie cu compartimetari ușoare din gips-carton în zona dormitoarelor.