LOCUINTA "BIANCA"

Aria construita: 79.8 mp

Aria desfasurata: 159.6 mp

Aria utila: 127.94 mp

CASA "BIANCA"

ARIA CONSTRUITĂ
79,80 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
159,60 mp

   ARIA     UTILĂ 
127,94 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
4,94 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,31 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,5 x 13,3

   TEREN    MINIM
15,0 x 22,0

  • Prezentare generală

Vă prezentăm o casă de vacanță cu câte un apartament pe nivel, locuință sezonieră care poate funcționa și individual datorită ușii de acces din terasa închisă de la parter. Aspectul rustic este dat de acoperișul cu pantă accentuată, terasa dominantă a parterului dar și de copertina perimetrală intrerupta central de catre trei balcoane. Proiectul a fost implementat pentru a permite o vizionare la un orizont de 360° , pentru a câștiga întreaga scenă a spectaculoasei naturi. Terasa închisa cu o suprafață vitrată totală permite petrecerea timpului liber chiar daca vremea poate fi capriciosa câteodată. Structura simplă si economică în care avem doar șase stalpi de beton armat permite un „open space” total care poate duce la o reconfigurare a încăperilor și a spațiilor după bunul plac al fiecărui client. Arcadedele geamurilor cu ancadramentele din zidărie, streașina generoasă cu grinzi aparente din lemn dar și balustradele din fier forjat încărcate de jardiniere cu flori multicolore nu-ți pot insufla decât bucurie, confort și protecție.

  • Descriere funcţională

Locuinţa sezonieră propusă este de P+M și are cota ± 0,00 la + 0,54 m faţă de trotuarul perimetral. Terasa longitudinală a parterului deservește toate camerele de locuit și face legătura cu mansarda prin intermediul terasei închise cu geamuri în care este amplasată scara. Fiecare apartament este compus dintr-un living cu dinning care se închide functional cu bucătăria minimală, iar în capatul opus avem dormitorul cu baia proprie.  Acoperișul cu streșina generoasa acoperă partial terasa de la parter si total balcoanele de la mansardă. Volumetria longitudinala a fost dictată de terenul lung cu deschidere mica, situatie cel mai des întâlnită la noi în țară. Pentru aceasta casă de vacanță s-a proiectat o structura de rezistență din cadre de beton armat cu închideri din zidarie si fundații continue din grinzi de beton armat. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Scara interioară cu rampe inegale este din beton armat cu balustradă din lemn de esență tare. Structura de rezistență este doar perimetrală, astfel încăt fiecare nivel poate avea doar o baie în colț, iar restul suprafeței să fie liberă pentru orice alt tip de funcțiune( sală fitness, sală conferințe, birouri, etc.). Functiuni: 

Parter                  

casa scarii/ terasa inchisa - 12,00 mp
vestibl – 4,00 mp

grup sanitar – 3,50 mp
living si dinning – 24,12 mp
bucătărie – 5,05 mp
dormitor – 12,00 mp
baie – 3,30 mp
terasă intrarea principala – 33,30 mp

Mansardă

casa scarii/ terasa inchisa - 12,00 mp
vestibl – 4,00 mp

grup sanitar – 3,50 mp
living si dinning – 24,12 mp
bucătărie – 5,05 mp
dormitor – 12,00 mp
baie – 3,30 mp
balcoane – 8,73 mp

  • Finisaje

Locuinţa este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din gips-carton de 10 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}