Observând că în România majoritatea parcelelor au latura mică catre drumul de acces, suntem nevoiți de multe ori să ne proiectăm casa de vacanță cu fațada principală către un singur punct de interes. Daca fațada principală are preponderent orientare sudică si spre aceasta direcție avem peisajul cel mai atrăgător, atunci vom fi obligați să orientăm terasele cât si camerele către față. Pentru un spatiu mai generos se poate renunța la pereții care despart casa scării si holurile generând astfel o zonă de zi cursivă și strâns legată de bucătărie.  Se poate opta și pentru închiderea totala a casei scării astfel putându-se realiza doua apartamente cu complartimentarea parterului. Accesul in casă se face prin terasa din față care deservește atât livingul cât si bucătăria.
Etajul cu un acoperiș clasic în doua ape adăpostește trei dormitoare și două bai, din care un dormitor are dressing și baie proprie.Casa de vacanță a fost gândită cu circulația verticala pe fațada principală, volumul casei scării devenind zona de întâlnire pentru toate camerele si direcționând natural ocupanții către cele două terase protejate. Baia de 7,00mp se poate împărții în două pentru a putea crea intimitate si pentru cele două dormitoare față/spate.
Casa de vacanță cu o suprafață desfășurată de 207mp, suprafață fără terase, este soluția ideală pentru petrecerea unei vacanțe împreună cu familia și prietenii. Prin repetarea compartimentării parterului la etaj se poate face o casa de vacanță cu doua apartamente separate cu acces din casa scării care se va închide total.
Casa de vacanță eficient proiectată prin posibilitatea de recompartimetare are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie si fundații continue din grinzi de beton armat. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Scara interioară este din beton armat cu balustradă din lemn de esență tare. Structura etajului este din zidărie având și compartimetari  ușoare din gips-carton în zona dormitoarelor.