Terenurile înguste și foarte lungi duc de obicei la gasirea unei solutii de compartimetare tip vagon. Proiectul de față prezintă o reinterpretare mult mai functională a solutiei tip vagon. Dacă în casele vechi se trecea dintr-o cameră în alta, iar solutiile mai avantajoase erau cu un hol pe mijloc si distributie stânga – dreapta ca la hotel, prezentul plan de parter are soluția unui hol central cu acces cursiv și primitor prin terasa din față și vestibulul de legătură. Zona de zi formată din living, bucătărie și terasa ce deservește ambele încăperi este dezvoltată pe zona din spate a casei, iar în partea din față, la o tetragere mare față de stradă s-a propus zona de noapte formată din trei dormitoare mari și două băi pe masură.
   Geamurile mari de colț, finsajele exterioare cu piatră cât și suprafețele cu un confort mărit generează ideea unei case de vacanță cu confort sporit. În cazul în care se dorește o intimitate mai mare se poate face rocada celor două băi, astfel încat baia mică poate deservi doar dormitorul din față de 21,76mp. Bucătăria închisă favorabilă preparării mâncărurilor grele se poate dechide către living prin demolarea partială a peretelui dintre cele două camere.
   Această casă de vacanță a fost concepută cu zona de interes către spate si o laterală. Holul central deservește atât zona de zi cât si cele trei dormitoare. Pentru un confort acustic mai ridicat, tinând cont că este o casă de vacanță unde se poate petrece fără a ne uita la ceas, holul mare se poate împărți în doua pentru a genera spatiul tampon intre cele două zone. Ritmul placut al ferestrelor pe fațadele imobilului, succesiunea finisajelor si a ancadramentelor se reflectă si în circulația unidirectională către zona de interes dată de camera de zi și de terasa acoperită.
   Casa de vacanță cu aspect modern are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie si fundații continue din grinzi de beton armat. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă metalică. Planseul peste parter este din beton armat cu termoizolatie din vată minerală. Acoperișul clasic în patru ape genereaza o streasină protectoare care imbracă armonios volumul mic si intim al unei case de vacantă parter gândită pentru o zonă de deal sau câmpie.