Planurile caselor de vacanță actuale au de obicei suprafețe mari și deschise. Prezentul proiect a fost realizat pentru o familie mai învârsta care a dorit un partiu clasic cu bucatărie închisă, șeminee în living și dormitor și o cameră tehnică cu acces facil din casa. Dormitorul de la parter dedicat proprietarilor este separat fonic prin holul central și are o suprafață generoasă de 18,06mp. Acesta este strâns legat de terasa din spate utilizată doar de membrii familiei. Terasa din fată care deservește zona de zi compusă din living și bucătărie este dedicată prietenilor si diverșilor vizitatori, iar in spate a fost gândită o terasă acoperita care ofera intimitate si protectie doar familiei. Ideea unor zone separate de relaxare cu partea din spate dedicata familiei a fost una din cerintele de bază. Accesul in casă se face prin lateral pentru a avea o distribuție cât mai buna a camerelor pe nivel. Etajul cu un acoperiș clasic în doua ape si două lucarne mici simetrice față de lucarna dominantă adăpostește două dormitoare și o baie.
   Casa de vacanță a fost gândită cu circulația verticală poziționată pe mijloc, fapt ce a dus la împărtirea zonei de zi către față și a zonei de noapte către terasa acoperită din spate.
   Baia generoasa a parterului are coloana de instalații comună cu camera centralei termice și comunic„ă cu baia de la mansardă. Bucătăria închisă cu cămara aferentă dar și livingul izolat permite gatitul unor mâncăruri grele specifice tradițiilor noastre. Șemineul din living dar si soba de teracotă(sau semineu) din dormitorul de la parter dau un aer arhaic și linistior pentru o vacantă de refacere. Proiectul de casă de vacanță cu o suprafață utilă totala de 173,61mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru petrecerea unei vacanțe împreună cu familia.
   Casa de vacanță are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie si fundații continue din grinzi de beton armat. Mansarda are timpane din zidărie, iar structura interioara este integrală din lemn. Compartimentările interioare ale mansardei sunt realizate din pereți neportanți din gips-carton. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă metalică. Scara interioară este din beton armat cu balustradă din lemn de esență tare. Terasa din spate are o trapa metalică către o mică pivniță, iar suprastructura este din lemn. Pentru mărirea confortului terasa din spate se poate închide partial sau total.