CASA "GHEORGHE"

Aria construita: 92.6 mp

Aria desfasurata: 185.34 mp

Aria utila: 146.9 mp

CASA "GHEORGHE"
 

ARIA CONSTRUITĂ
92,60 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
185,34 mp

   ARIA  UTILĂ 
146,90 mp

ÎNĂLȚIMEA LA STREAȘINĂ 
3,78 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
10,03 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,85 x 23

   TEREN MINIM
16 x 23

  • Prezentare generală

Pentru că astfel de vile tradiționale au farmecul lor vă prezentăm o căsuță de vacanță nou proiectată, căsuță cu pretenții de vilă. Foișorul închis este punctul culminant al acestui joc volumetric, iar funcționalitatea locuinței este susținută și de împărțirea aerisită a parterului cât și de cele trei dormitoare cu suprafațe generoase. Bucătaria este închisa, însa se poate renunța la peretele despărțitor dintre locul de luat masa și bucătărie,  creându-se un spațiu aerisit de 50 mp. Intrarea principală marcată de o ușă impunătoare cu arcadă și protejată de o logie micuță are rolul de a accentua mansarda tip turn, semnal evident pentru această casă de vacanță. Acoperișul specific zonei montane cu pante mari de 45°, dar și forma complexă a acestuia, crează arhitectura specifică acestei zone. Bovindourile de la parter, terasa închisă din spate și finisajul parțial de piatră susțin imaginea plăcută a acestei mici vile.

  • Descriere funcţională

Accesul în casă se face pe scările elegante flancate de o balustrada curbă din fier forjat, balustradă repetată și deasupra intrării pentru crearea unui efect estetic benefic. Din vestibulul independent se ajunge direct în zona de zi de unde se face distribuția lejeră către toată casa. Dormitorul de la parter prin ușa mare culisantă poate participa la activitățile din timpul zilei formând un spațiu împreună cu o eventuală bucătărie deschisă. Cuiburile de odihnă ale bovindourilor au rolul de a spori intimitatea dormitorului și de a atrage cât mai multă lume în bucătărie.
Etajul cu cele trei dormitoare are o baie generoasă de peste șase metri pătrați. După dorință, planul etajului permite micșorarea dressingului pentru a permite două băi. Accesul spre foișor se face prin încăperea dressingului cu ajutorul unei trape de acces cu scară inclusă. Foișorul oferă o perspectivă perimetrală și este ideal pentru un punct observator astronomic.

Parter                  

vestibl – 2,37 mp
hol – 5,51 mp
casa scării – 5,70 mp
living şi dinning – 33,13 mp
bucătărie – 11,20 mp
cămară - 0,80 mp
grup sanitar – 3,00 mp
dormitor – 8,15 mp
terasă acoperită spate – 7,80 mp

Etaj        
     
casa scării – 5,70 mp
hol – 5,07 mp
dormitor – 14,80 mp
dormitor - 11,02 mp
dormitor - 14,10 mp
dressing - 5,40 mp
baie 
– 6,30 mp
logie față – 3,42 mp
balcon spate – 3,04 mp

Mansardă

foișor – 5,76 mp
 

  • Finisaje

Vila este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 25 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 25 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "C" IMPORTANTĂ NORMALĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - III

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *

 

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}